proč nejsou slevy na dopravu v EU jednotné ?

Pro slepičí kvoč ! Jinak to nechápu. U nás vždy hledáme nějaké kličky, jak to zase politicky prohrát.Víte,že při zavedení slev pro důchodce nad 65 let zároveň dráha zrušila slevy pro důchodce mladších kategorií? Dosud měli 25 %.

Je to neuvěřitelné,ačkoliv je to pravda.Dosud to fungovalo a najednou šmitec - v tichosti ! Něco jako přehodnocování invalidních důchodů před pár lety. Je to přece svinstvo. Vám se to jeví jinak ?

Zavádění minimálního nepodmíněného příjmu nás v budoucnosti dozajista čeká a dnes blbneme takto.

Postupně se zjistí,že takové vyplácení nepodmíněného příjmu je levnější než živit armádu úředníků a kontrolorů a samozřejmě mafiánů v sociálním systému. Pořád se nechápe,že levnější jízdné pro kohokoliv se projeví zvýšeným příjmem v jiných oblastech hospodářství. Když budou důchodci více cestovat,tak zase utratí více na DPH. A více se využije občanská vybavenost. Z každé koruny se přeci státu vrátí  polovina zpátky do společné kasy.

Pořád se nechápe,že navýšení důchodů zlepší obrátku peněz,protože důchodce je ideální spotřebitel,který může utratit vše.  I HDP bude hezčí a ratting poroste.

Nějaké šetření na stáří v době pobírání důchodu je absolutní hloupost.Ono je hloupostí jakékoliv šetření. Ve vyspělé společnosti mají lidé utrácet a ne šetřit na něco v budoucnosti. To je jen budování nedůvěry v stávající systém. Chápe to někdo ?

Ti ekonomičtí neználkové na úřadech a v parlamentu  nechápou vůbec veškeré souvislosti.

V blízké budoucnosti bude nasazena umělá inteligence. Ale jak se budou prosazovat současné nesmyslné ekonomické závěry státní správy ? A co kecy poslanců všeho druhu ? Vyrovnaný rozpočet je přeci také nesmysl a USA nám to předvádějí již desetiletí. V novém systému umělé inteligence budou nutné jen určité překlenovací prostředky pro mimořádné události převážně z jiných, než hospodářských důvodů. Vůbec význam peněz se prakticky zlikviduje.Co jsou vlastně vůbec dnešní peníze- jakési potvrzení pro čerpání budoucích služeb ? Ale umělá inteligence se na to bude dívat úplně jinak. Peníze nebudou vůbec potřeba, protože vše se bude řešit optimálně vzhledem k současným možnostem a možným organizovaným vývojem v budoucnosti.

Čeká nás socialismus nového typu,který nebude možno zásadně a věcně kritizovat. Bude prostě optimálně nastaven.Tak to ostatně plánovali soudruzi před rokem 1989. Jen moc brzy. Nebyla vhodná  technika a technologie. Jen to zavádění vhodných algoritmů si moc nedokážeme představit.

A k tomu nám dopomáhej Bůh ! A potom bude asi opravdu líp !

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 9.10.2018 23:24 | karma článku: 10,07 | přečteno: 341x