Předseda Sdružení praktických lékařů: Zavřeme na den, abychom nezavřeli navždy

Chudáci lékaři. Již to nejsou jen chudí zubaři,ale i chudí "obvoďáci". Jejich organizace odmítá používání elektronických receptů i když to je jediná možnost,jak dosáhnout úspor a informací.

Argumentovat, že ručně psaný recept je složitější a pracnější než elektronický je demagogie. Propojení informací z lékáren a ordinací zamezí současným praktikám dodavatelských firem a Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Tento dinosaurus stál Českou republiku již desítky miliard Kč a možná,že číslo je ještě mnohem vyšší.

Logicky musíme převzít informační lékařskou technologii od vyspělých států,kde již vše funguje dávno.Dokonce by měla být jednotná informační technologie v rámci celé EU stejná a kompatibilní.

Pohyb lidí a pracovních sil to vyžaduje naprosto jasně.

Vše souvisí i s daňovým systémem,praxi zdravotních pojišťoven, kurzem koruny respektive převzetím Eura a výší mzdy v ČR. Vůbec nejde o počet lékařů na obyvatele a jejich oceněním.

Kdo to takto nechápe,tak žije na jiné planetě a měl by se jít učit.Máme sice kartičku zdravotního pojištění platnou v celé EU,ale je to tak jenom nějak . Tvrdit, že jsou u nás nějaké jiné a zvláštní podmínky ve financování zdravotnictví je nesmysl. I úvahy politických stran jsou jen volebními vějičkami pro získání hlasů voličů. Jestliže zvítězí ANO a Andrej Babiš bude předsedou vlády,tak se budou mnozí divit. I akce stávkování lékařů se vším souvisí..Jen je divné,že se inteligentní lidé nechají takto zblbnout.Divadla s rakvemi jsou již daleko za hranicí zdravého rozumu.

Lidé, přemýšlejte obyčejným rozumem a pochopíte souvislosti.

Je to skoro jako zákaz vyplácení peněz rozkradačům kovů před několika lety. A ono to zafungovalo dostatečně dobře.

Po volbách snad bude líp !
 

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 17.10.2017 4:29 | karma článku: 14,56 | přečteno: 511x