Okamura vydal usnesení: ČSSD je neúspěšná a trapná

Důvody organizování strany SPD jsou nepolitické a trapné také. Jen oblbnutím určitých voličů se dostali dále než "Sládkovci". Jinak velmi podobná rétorika a důvody vzniku. Ale socani se asi také zblázníli.Dokonale.

Politika se uchyluje k zákazům,když nemá sílu k diskuzi. Navíc mnozí poslanci se dostali do parlamentu tak trochu omylem a neumějí plout. Socani jsou na pokraji totální likvidace. Ještě je ve hře určité propojení s KSČM do strany nových nápadů a lidí. Šanci mají určitě větší než SPD.Ti již vystříleli všechny náboje a střelný prach došel. Stavět politiku na přímé demokracii prostě nelze.

Socialismu se štítí určitě voliči SPD a světový vývoj nechápou ani voliči ČSSD.

Přichází nová doba a nové uspořádání společnosti. Ani se tomu nebude u nás říkat socialismus. Na východě bude možná silná inspirace v Rusku, pokud se jim to tam nesesype.Snad to vše podrží Pravoslavná církev a značné množství muslimů v Rusku. Komunisté jsou tam již dávno mimo hru a skuteční sociální demokraté také.

Společnost ovládne nová technologie v mnoha odvětvích. Zvládnutí umělé inteligence bude obrovský šok pro politické uspořádání státu a vnitřní infrastruktury.  Kdysi dnes zatracovaní filosofové říkali,že technologický pokrok ovládne vývoj společnosti, A v oblasti informačních technologií  to již máme denně před očima.

Jak by si před 40 lety někdo dokázal představit,co bude v roce 2018 běžnou věcí. Chytrý telefon v kapse předběhl dobu i vývoj lidské společnosti. Proto ho starší generace odmítá akceptovat v plném rozsahu možností. To není neschopnost,to je setrvačnost myšlení..

Těžko si zatím dokážeme představit sdílení současných novodobých model -automobilů a dalších investic.Těžko pochopíme,že nebude žádný povinný pracovní týden a mnoho profesí bude pracovat převážně doma online. Nebo,že lidé budou dobrovolně pracovat v několika profesích současně. Vůbec ta dobrovolnost a potřeba smysluplně pracovat,  bude velmi zajímavá. Mnozí si dokáží představit nicnedělání a sedění u piva,,které ovšem již nebude alkoholické.

Jsou to krásné vyhlídky, i když většina dnešní generace to odkáže do oblasti snů a magorií. Jen jiné cesty není a společnost se jistě přizpůsobí.

Na lepší se dobře zvyká.

Mluvil jsem s několika lidmi v poslední době o zaručeném nepodmíněném  minimálním příjmu. Ti vzdělanější hledají odborné i lidské důvody,proč to nemůže fungovat a ti méně vzdělaní to nechápou vůbec. Natož nějakou dobrovolnou práci v oborech,které dnes ještě neexistují.

A nějaké celoživotní vzdělávání považují za totální pitomost,neb je škola nebavila. A potřebu vzdělání nemají,zvláště,kdyby jim společnost platila nějaké příspěvky.

Ale tyto vize dnes nanabízí ani Okamura, ani ČSSD,ANO a ani KSČM. A ten "demokratický zbytek" již neuvažuje o ničem.

Vypadá to,že i to válečné běsnění poleví. Svět se přerozdělí do jiných sfér vlivů a obnoví se mnohé nadnárodní kontrolní mechanismy.

Vlastně si světový vývoj neustálé podřezává svoji větev. Na co například u nás potřebujeme stovky tanků Leopard z Německa, které se mohou pohybovat jen po polích a přes řeky budou muset mít svoje logistické systémy neb stávající mosty na to nejsou určeny.

Čína bude chrlit své přebytečné výrobky a my to budeme muset nějak kompenzovat našimi službami či výrobky.

Evropa se bude federaizovat možná ve dvou seskupeních a my spadnema zase do vlivu Ruského světa. USA tu určitě budovat nebudeme. Ve své podstatě to je jedno. Jde jen o rychlejší možnost vzájemného propojení bez hospodářských otřesů. A ty si nyní vytváříme velmi razantně. Snad zvládneme i nebezpečí nějakých pandemií a živelných pohrom.

A potom bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | středa 2.5.2018 23:11 | karma článku: 12,44 | přečteno: 641x