Neřešíme již vše autocenzurou ?

Každý z nás to nějak cítí. Něco bychom řešili a zůstane to uvnitř. Není to opravdový strach, ale jistá rezignace na současný stav. Mladá generace to cítí v zaměstnání a staří to vidí v péči společnosti o seniory.Je to v pořádku ?

Občas se ukáží lidé,kteří to dokáží vyjádřit svoji pravdou. Třeba Emir Kusturica je Srb a má své zkušenosti  na celém světě.

tady je jeho současný názor.   

https://www.youtube.com/watch?v=iocxrP2v-sc

 

písemně zde :

https://zurnal.pravda.sk/rozhovory/clanok/478101-emir-kusturica-mlcime-o-zasadnych-veciach-ako-v-komunizme/

Každá generace má své zkušenosti. Vracet se zpátky nelze a nové směry ve vývoji společnosti moc nechápeme. Dnes vzniká odcizení generací a společnost nic zatím nepodnikla. Čekat,že stát pomůže, je nesmysl. Problémy se musí řešit zdola a každý od sebe.

V Cikánské komunitě a u imigrantů to je obdobné. Nejde o nějakou schopnost vyšší inteligence,ale o návyky zdola.

I u Cikánů je většina lidí inteligentních a pracovitých,ale současná jejich i naše společnost to neřeší. Každý zaměstnavatel má strach,co nastane,když zaměstná " nepřízpusobivé". Již tento název je hrozný.Oni se přizpůsobují mnohem lépe než většinová společnost.Jen bohužel špatným  či jiným směrem.

Vývoj samozřejmě jde někam dál. Těch " imigrantů" bude stále více a nemusí být z Afriky či Asie. Taková Itálie či Francie je nyní na pořadu dne.

Určitě se tady musí objevit Indové a Číňané. Třeba se přesunou z Anglie či Španělska. Kdo jezdí na "Kanáry" , tak ví svoje.

Vývoj společnosti nelze zastavit a nějaké uzavřené hranice nic nezachrání. Je již jiná doba.

Mnozí to zatím nechápou a přemýšlí o hloupostech.

Bohužel i správa státu v čele s prezidentem to chápe asi nejhůře. Nebo hrají jen podivné, populistické divadlo.

 

Ale určitě bude časem líp a třeba dokonce velmi brzy.

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 14.10.2018 12:29 | karma článku: 7,42 | přečteno: 288x