Neměli bychom již ukončit to strategické ustupování ?

Určitě mnozí chápou,že je potřeba někdy ustoupit a potom zaútočit  novými argumenty.Útočit pouze hrubou silou již nejde.To zkusil s velkou vervou kdysi Brežněv a zlikvidoval skoro vše.Ty naše argumenty nám nějak nejdou vymyslet.

Předpokládám,že mnozí chápou,že tak trochu patříme pod "západ". V době invaze do SSSR v roce 1941 " západ" také dlouho ustupoval takticky Německé armádě, až ta nádoba pochopení nějak přetekla.

Nyní chápeme problematiku USA a již tu máme velmi podobnou taktiku obrovských, ničím nepodložených dluhů, či deficitů. Celý ten náš " západ"  se navzdory zemím,které se bojí přijmout EURO dohodl,že si také stanoví své finanční hranice úplně jinde než dosud.

Kde jsou ty finanční války s Řeckem,Španělskem,či Itálií ? Problémy prostě zmizely z očí přihlížejících.Občané EU se již tak nějak smířili s tím, že jejich úspory stát nepotřebuje neb si deficitní peníze půjčí na " záporný" úrok. Tím si kapitalistický systém vytvořil další střelnou ránu do své nohy. Lidem to víceméně nijak nevadí,protože pokud bude inflace podobná té dosavadní,tak jde jen asi o ozdravný proces

Aféra covid ukázala, že je možno rozdávat peníze lidem, i když nic nemohou vytvářet. A tak se mimo obrovské množství státních zaměstnanců postavili i další do řady pro almužnu.

Někde to funguje docela promyšleně a někde ( třeba zrovna unás) dost nepromyšleně.

Kontrolní systémy přestaly fungovat, a tak to lgicky využívají všichni,co s tímto stavem něco dokáží udělat..Strašili nás zahájením nové průmyslové robotické revoluce 4.0 a máme tu revoluci covid.1..0

Modlíme se,aniž to umíme, aby nenastala fáze covid.2.0

Ti zasvěcení vědí,že se ty půjčené peníze nikdy nebudou vracet a tak je nyní radosti plná .p.....l.

Proto nepadla vláda a všichni očekávají,že po volbách bude ještě lépe a radostněji.

I já osobně tomu věřím,protože nějaká idea a světýlko na konci tunelu je nutné. I když možná hloupé.

Velmi zajímavá je situace u nás, a to jistě nebude výjimka. Politické vedení slibuje zářnou budoucnost, i když to nikdo nemá ničím podloženo. Spojují se i velmi rozdílné politické směry s očekávání převzetí moci.

Poker je proti tomu velmi inteligentní hra a všichni jsou ochotni kohokoliv obětovat. Viz afera Feri a Faltýnek. Ten Feri se chytil dost viditelně,ale jde o stovky dalších,kteří jsou hnáni do kouta.

Kupodivu nikdo ještě nezahnal do kouta Andreje Babiše.Má to prostě nějaký háček. To vědí jen ti zasvěcení.Chvilkaři se zahnali do kouta sami a noví demonstranté asi moc rychle nebudou k mání.Finanční nároky jsou vysoké a kapsy prázdné.

Ještě chvilku a máme tady prázdniny. Covidové právě končí a dva roky prázdnin to nebudou.

Prezident Klaus prý čeká na zázrak,který může vše vyřešit. Jen nikdo neví o co jde.Možná to ví prezident Zeman, ale to raději nikdo nechce slyšet.

 

Po prázdnikách bude zase dobře a možná i líp !.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 5.6.2021 17:05 | karma článku: 12,70 | přečteno: 597x