Nelžeme si sami sobě ?

Současné politické postavení hnutí ANO není vůbec zásluha Andreje Babiše. Jde o vyron stejné síly,jako byla doba husitská a další revoluce.Vidíme události 19 a 20. století i současné období strachu a nadějí.

I události posledních let v Česku i v okolních zemích něco naznačují.Je to propojení strachu a šancí na změnu. Jen nevíme,co by ta změna měla obsahovat.

Určitě se nic nevyřeší odchodem Andreje Babiše,prezidenta Zemana,či dalších figurek na politické šachovnici.Ani nás nespasí znovuzvolení a reinkarnace Václava Klause.I tady je moc temných míst.

Z událostí v Rusku máme strach spojený s určitou nadějí na pozitivní změny.Tam také nejde o postavu prezidenta Putina.

Jedno je asi jasné. Vše má svůj čas a nic nelze uspěchat.

Plány ideologů  z řad Adolfa Hitlera i současných"západních" spojenců jsou propojeny s úkoly příchozích a dávných "věrozvěstů",kteří nám údajně přinesli jazyk a víru.To jsme se opravdu do té doby houpali na větvích a nesrozumitelně blábolili po užívání omamných bylin ?

Poslední názory jsou naprosto jiné.Národ Slovanů pochází z území mezi Uralem a Bajkalem, které bylo kupodivu mnohem pohostinější než dnes. V letošním roce se konečně otevírají staré archivy a i tajné rozhovory mezi Putinem a současným papežem Františkem něco naznačují.

Asi již dozrála doba a přijde možná i šokující pravda. I ty nesmyslné obchodní války dnešní doby něco naznačují.Každému je již snad jasné,že násilná likvidace protivníka nemá jen samé pozitivní stránky.

Čína,Rusko,USA ,Evropa i Arabský svět se musí domluvit na spolupráci. Prozatím nebereme vážně ani Afriku a Latinskou Ameriku. Velmi těžko si uvědomujeme,že právě zde je počátek všech změn,které v té naší "civilizaci" již nokážeme realizovat.Naši sílu si jen namlouváme.Vidíme to na každé vlně imigrantů.

Mnozí vidí kolem sebe jen teroristy,podivné "komunisty" a další nezpečné "isty", . Jen světový vývoj celé civilizace nám zřetelně uniká.

Zastánci "konzervativních" směrů nechápou,že si podřezávají větev, na které sedí. A je jedno,zda hulákají česky,rusky či anglicky.

I ti největší naivkové musí vidět,že každá demonstrace něco stojí a davové hulákání,že jsou někde " zadarmo" to nezmění.

Jára Cimrman se zúčastnil protestních akcí pomocí svého tvůrce Zdeňka Svěráka. Zde kupodivu dokonale ilustroval ten cimrmanovský úkrok stranou.

To je přece "absurdita" hodná Václava Havla !

Doba se mění.Mnozí to nechtějí pochopit a připustit.Ale to jsou mravenčci,určení k nové převýchově za pár grošů.

Nyní nastává " prognostický" pokřik k období další hospodářské krize. Pivo se zdražuje a tak nebudeme moci zapomenout při jeho popíjení.Nechceme pochopit,že alkohol i nikotin jsou velmi nebezpečné drogy. a nějaká "marjána" je jen slabý odvar.

Krást ve velkém je pořád těžší a malá kriminalita se vyřeší dokonalou identifikací hříšníků.

Bude to ráj nebo peklo nového období ? Čína i USA to již realizují!

Nelze vše jen pokutovat a zakazovat. Svoboda lidí je o něčem úplně jiném. Hesla o nějaké demokracii nás nejen neuklidní, ale ani nenasytí.

Časem to určitě pochopíme.

A vše přichází velmi rychle.

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 15.7.2019 7:36 | karma článku: 10,90 | přečteno: 294x