„Někteří dopravci zneužili slevy a uměle navýšili ceny jízdenek. To se mi absolutně nelíbí

Pravil premiér a diví se.. Pravidla hry byla s pomocí lobbistů nastavena tak,aby se mohlo krást vesele dál.Přitom to je velmi jednoduché. Každý,kde chce slevu, obdrží kartu a ta se bude načítat u průvodčího. Jednoduché.

Ale i zde mohou být lehce nastaveny jakékoliv úpravy.Samozřejmě to souvisí s novými identifikačními kartami,které vyžaduje připravená digitalizace. Žádné občanky,žádné kartičky pojišťovny či řidičské a jiné průkazy. Prostě se načtou do centrální evidence a je to.V některých zemích to již funguje k naprosté spokojenosti. Tato karta je propojena s telefonem, kteerý umožní vše řešit. Zároveň to funguje jako platební karty a debetní peněženka. Ani průvodčí nebudou potřeba,,stejně jako pokladni kdekoliv. To jsou jen pozůstatky doby minulé. Tím,že se bude používat státem řízený platební systém,tak odpadnou zisky bankám a nemusí se zavádět žádná speciální daň. Stát bude dostávat drobné procento od prodejců a poskytovatelů služeb a z toho se systém bezproblémově zaplatí velmi brzy.Jen to nesmí provozovat žádný " Kapsch či Kelner".

A my se tady zatím budeme zabývat rušením rodných čísel,výší poplatků v bankách a podvody dopravců.

Myslím,že dopravci zajišťující veřejnou dopravu by neměli dostávat ani dotace na rozdíl v jízdném.Stačí jim snížit mírně DPH. Nemusí se zavádět žádná nová sazba,ale procentní  slevy podle odbavených cesrtujících.

Stejně si to vše vynutí nejbližší budoucnost.Hlavně se to musí řešit jednotně v celé EU.

Kdo ví, jaké mají naši studenti a senioři slevy v celé EU ? Vím,že to mnohde je ošetřeno - ale místo pitomostí by měl veřejnoprávní rozhlas a televize tyto věci předkládat a vysvětlovat..

Ještě se musí v našich hlavách hodně rozsvítit, abychom chápali,co to je občanská spúolečnost a solidarita.

potom bude jistě líp i bez falešných hesel.

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 31.10.2019 19:44 | karma článku: 14,62 | přečteno: 554x