Nebyla by dobrá další vlna emigrace ?

U nás jsou pořád tendence tolerovat menšinu.Nejde o menšinu cikánů,ale o politickou menšinu obyvatelstva.Ve volbách zvolila menšina hnutí ANO a představitelé dalších menšin se rozhodli volby neuznávat. Nebyla by řešením emigrace ?

Po roce 1968 i 1948 velká menšina lidí emigrovala.Očekávali to nejhorší a tak zdrhli raději " za kopečky". Jsem pamětník roků po období normalizace a tak vím, kdo zdrhal. Těch disidentů bylo minimum a skoro všichni se postupně dnes vrátili I já měl ideální možnosti zdrhnout,ale patřím k lidem,kteří běžně neemigrují.Možná to je strach z neznáma a nebo něco jiného. Jen ty důvody jsem měl a to bylo málo.

Lidé,kteří demonstrují proti demokratickým volbám jsou buď navedení a nebo nespokojení skutečně. Bohužel je to především nová generace,které nazažila dřívější doby. Přitom tato skupina lidí má dnes skoro ideální podmínky k emigraci. A také hodně lidí jde skutečně za " lepšími " zítřky. Já měl chuť bydlet v Jižní Italii a nebo na Sri Lance. V Italii je hodně opuštěných nemovitostí a na Sri Lance žijí šťastní lidé. Vše má své výhody i problémy. U mne to byl nedostatek zbytečných peněz na realizaci změny bydliště. Jezdit někam za drahé peníze na pár dní nepovažuji za správný postup.

Italsky bych se asi brzy naučil a jazyková bariéra na Sri Lance by se dala asi také překonat pomocí rukou a dalších částí těla. Když tam umí mluvit i úplně mrňavé děti ,tak to zvládnu také.

Možná,že u nás by taková emigrace  několika set tisíc lidí také cosi vyřešila. Svět by je lehce absorboval a imigranté z jiných zemí by je také lehce nahradili. Stejně statisíce nových managerů nepotřebujeme,protože to je povolání,které časem zanikne s nástupem umělé inteligence v rámci průmyslové revoluce 4.0.   Ta o co jde ?

Budou to noví bořitelé automatických linek ve výrobě ?

Mnozí by si navíc vyzkoušeli i chleba o dvou kůrkách a dnešní propaganda by je určitě nelákala na krásu Sibiře a Ruska celého, kde by se mohli jistě uplatnit..

 Jen všichni víme,že se to české rejpalství nezmění. Budeme takovým pseudodemokratickým skanzenem i nadále. Pivo a cigára se budou zdražovat dál a výroba hnusných potravin se nadá lehce zastavit. V USA také vesele vyrábějí tuto hrůzu již mnoho desetiletí.

A tak možná budou někdy nové volby,které také nic nezmění.Poslanci si postupně uvědomí hrůzu z vypuštění jejich rybníčku a uklidní se. O prázdninách budou nudou v zahraničí chvilku skřípat zuby a v září se již otřesou před komunálními volbami a pojedou dál v politické řece,která již moc nikoho nezajímá.

Máme jedinou šanci - musí být líp !.

Autor: Bedřich Dvořák | středa 11.4.2018 10:20 | karma článku: 17,99 | přečteno: 560x