Musíme pořád soutěžit na úkor jiných ?

Náš současný systém, v kterém žijeme je údajně založen na soutěživosti.Jen se nám veškeré hodnoty dostaly někam jinam,než chceme. Základní myšlenky kapitalismu jsou založeny na soutěživosti a zásluhovosti. To je v podstatě dobré.

Dnes bohužel vidíme,že zloději a podvodníci se prohlašují za geniální podnikatele.Jak mohou lidé soutěžit mezi sebou,když má každý jiné výchozí podmínky a každý je před vesmírem jedinečnou bytostí ? Proč by se měli lidé vzájemně likvidovat hospodářsky a fyzicky ?

  Podobné je to se zásluhovostí. Když někdo pracuje v prostředí,kdy společnost neumí zlepšit podmínky a on si ničí zdraví a život ? Je to nějaká zásluhovost ?

Zásluhu mají  jen rodiče,když zplodí nového člověka. Ale tento geniální počin zničí výchovou dětí a postojem k celé společnosti.

Problém s cikány,muslimy.židy a podobně není v jejich rasové podřízenosti či nadřazenosti,ale ve výchově v rodině a ve výchově ve společnosti.

Výzvy k nějaké umírněnosti jsou nesmyslné,když společnost nedokáže vytvořit optimální vzdělávací systém. A veškerá náboženství bohužel jen potlačují přirozenou touhu člověka poznávat nové možnosti.

Proč je dnes obrovský úpadek v křesťanské výchově a víře,když v Islámu jde vše dále k budoucnosti ?

Vytvářejí se záměrně různé nálady, které přinášejí nenávist,rasismus a fobie.

Moje generece zažila velké zklamání a šok v roce 1968. Ale dnešní podivný rasismus vůči všemu ruskému se nám již nelíbí. Učitelé musí říkat zase nepravdy,jako před rokem 1989. A vládní marketing to dokonce podporuje.

V hospodářských vztazích převládá boj o zničení konkurence. Vekerý  bankovní a pojišťovací systém jen lže a překládá podvodné návrhy.

Tržní systém nemůže fungovat v oblastech,,kde je monopol. Monopol může mít jen stát s maximálními kontrolními mechanismy.Vše,co je nařízeno státem je vlastně monopol. Nějaké speciální zdanění nelze použít,protože by to zase zaplatil spotřebitel.

Soudní systém nemůže dobře fungovat, když všechny strany v procesu nemají stejné podmínky a zodpovědnost

Ve světové medicíně působí milony lidí,které jen zajímají peníze a podivný zisk. Desetitisíce druhů léčiv se dávají na trh v očekávání obrovských,podvodných zisků.

Systém chránění duševního vlastnictví degeneroval na korupční systém získávání neoprávněných výhod.

Systém, psaní blogů a vlogů je geniální záležitost dnešní doby. Jen mnoho čtenářů nemá sílu přinést svoji kůži na trh a tak je kritizují bez předkládání vlastních řešení a nápadů.

Když někdo napíše k těmto mým úvahám jen větu,že jsou to zase jen bláboly,tak chybí jeho pohled na svět a jeho myšlenky..Po nějaké době každý bloger na sebe natáhne takové party kritiků,že již nikoho nemůže brát vážně.

Sociální sítě typu facebook jsou také geniální,jen chybí ten společenský smysl některý věcí.

V této době se mnohé mění. Předpovědi již opatrně ukazují budoucí vývoj,který změní a zruší  postavení mnoha elitních oborů bez náhrady.

Dokážete si představit,že nebudou potřeba lékaři,advokáti,či opraváři čehokoliv ? Nebo,že určité procento lidí nebude muset chodit do práce,aby měli prostředky pro život ?

Dokážete si představit,že osobní vlastnictví automobilů zanikne ? A s tím celý systém povinného pojištění. ?

Dokážete si představit,že energie bude prakticky zadarmo?. Stejně tak voda a likvidace odpadů.

Dokážete si představit,že mnoho výrob bude optimalizováno a 3 D tiskárny budou vyrávět jen podle skutečné potřeby ?

Většina lidí možná trochu chápe,jen tomu nevěří.Maximálně chápou,že vývoj jde ve spirále k vyšším společenským kvalitám.

Dokážeme si představit,že tzv "třetí svět" bude jednodušejí připraven k novým změnám ?

A Armády budou zrušeny ?

Určitě jde vývoj správným směrem. Je to vlastně přírodní zákon podložený naší zkušeností.

Prostě musí být líp !

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 11.2.2019 12:21 | karma článku: 10,08 | přečteno: 348x