Moje žena a já.

E-čka ,  zvířátka a zdravá výživa

  Moje žena je milovníkem zvířat, zdravé výživy a nových myšlenek.V neposlední řadě i krásné literatury a křížovek.Sleduje při nákupu v supermarketu E-čka a mění naše stravovací zvyklosti dle nejnovějších poznatků . Tak jsme přežili období umělého másla i sojového masa a různé druhy pšenice a cizokrajných semen již požírají brouci.Ale ještě je máme schovaný.

Já vyhledávám zásadně sýry nad 50 % tuku v sušině, kvalitní anglickou slaninu a zbožňuji buchty a výborné omáčky.Luštění křížovek i čtení krásné literatury považuji na druhou stranu za zbytečné maření času.Považuji to za svůj konzervativní přístup, protože mne život o mých zásadách přesvědčil. A v tom stravování mám také jasno.Vše co je dobré nemůže být přeci škodlivé.

Nedávno jsem četl o kolik let se zkrátí život při nesprávném stravování. Je to vážení jen několik let a jen u někoho.Ale další vědecký článek uvedl, že když má člověk kladný vztah k životu a denně si udělá nějakou radost, tak se dožije až o více než deset let více, než ten, co truchlí nad životem.. A dá se truchlit nad dobrým vínem, dobrým tučným sýrem , případně propečenou krkovičkou ? I čerstvý chléb nebo škvarky jsou dle mého názoru lahůdka, která potěší oko i srdce.Pro to přeci stojí žít.A je to určitě radost ze života, která nás popadne při konzumaci domácí slivovičky odporující předpisům EU.

Radost může mít člověk i škodolibou.Můj kamarád mi vyprávěl jak večer usednul k počítači, protože nutně potřeboval řešit nějaké světoborné problémy a jeho žena se demonstrativně odebrala do ložnice číst svoji oblíbenou literaturu.Po nějaké době volá na mého kamaráda, zda by ji nepřinesl džus, který je ve sklepě.Kamarád okamžitě reagoval, došel pro džus, odstřihl roh krabicového balení a vše naservíroval na podnos včetně patřičné sklenky na pití.Žena krásně poděkovala a on měl pocit velmi pozorného manžela.Za pět minut se ozval z ložnice strašný řev a nadávky , protože si chudák nevšiml, že krabice má ještě jeden otvor – speciální na odtržení a hygienické nalévání.Zkuste si to představit a je Vám vše jasné.

Jak jsem uvedl, moje žena je milovník přírody. S několika výjimkami.Že nesnáší sršně bych ještě chápal. Když jsem likvidoval sršní hnízdo, tak se držela hodně daleko od mého souboje.Ale že má ráda blechy – protože je mají rády kočičky, tak to mne rozčiluje. Ony, i ty kočičí blechy na mne jdou a žerou.Na ženu jdou zase komáři a tak máme celou sezónu zapnuté různé strojky na odhánění tohoto vcelku nevinného hmyzu.Ale co nejvíce nesnáší jsou masařky. Ty krásně vypasené, dokonale zdravé a z mého pohledu i docela krásné.Nedávno jedna vlétla do místnosti a ukrutně bzučela.Chudinka byla tak zblblá, že létala po kuchyni a vší silou, či vlastně muší silou narážela do okna. Okno to je speciální, veliké a mezi skly je nějaký speciální plyn.Prostě kvalita za asi 20 000 Kč.Najednou žena nepříčetně zařvala ,cosi popadla a svojí vší silou zabila masařku.Ten bojový nástroj byla chňapka od sporáku vybavená zašitým velkým magnetem na přichycení ke sporáku. Když nás sousedé druhý den informovali, že nám vandalové rozbili to největší okno , tak žena trapně mlčela.Byla to opravdu šlupka.

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 26.8.2008 21:51 | karma článku: 24,72 | přečteno: 1714x