Ministr dopravy chce řidičům umožnit odbočování doprava na červenou

V různých státech světa je mnohem větší automobilové doprava . A všude to řeší podle svých zvyklostí. V takových USA jsou semafory na protilehlých výjezdech a tak červená vůbec nemusí znamenat STUJ pro všechna vozidla.

Naše silnice jsou zapleveleny kruhovými objezdy a řidič mnohdy vůbec netuší,co ho překvapí za zatáčkou. Dopravní směrovky jaksi nejsou asi potřeba.Mnohokrát jsem odbočil špatně a za několik minut jsem byl znovu na původním kruhovém objezdu. Speciálně v Praze na sídlištích.

Červená by měla znamenat stůj,dej přednost v jízdě. A v noci na liduprázdné křižovatce nemá cenu zastavovat. Proč ? Snad to takto i někde funguje.

Na druhou stranu se mi stalo,že jsem projel křižovatku na červenou, neb byla špatně seřízená na intervaly průjezdu.Ona taková naložená dodávka s vlekem je něco jiného než sportovní auťák.

Prý je jízda na červenou nejčastějším prohřeškem a tak musíme zvýšit postihy na neukázněné řidiče.

Ale řeší někdo,proč se tak stává ?

Stejně tak rychlost na dálnicích a silnicích první třídy.  Proč mají v Německu jiná pravidla než jsou tady ? Neměl by být dopravní systém v celé EU jednotný s určitými omezenými výjimkami.

A co takové svícení ve dne ? Nepřehodnocují to náhodou již mnohé státy ?

Budoucnost patří sdílené dopravě typu UBER a nové taxislužbě odpovídající 21 století. Ony i ty Maršrutky na východ od nás mají svůj význam..

I výroba aut již nebude takové terno jako dnes. Stačí vyřešit výrobu levné energie a zapojit rozum.Dnes jsou nová auta tím  nejhorším ekologickým počinem v dějinách. Proč by nemohla být auta unifikovaná se stavebnicovou konstrukcí,kdy by se měnily jen opotřebované díly ?.

Když se taxislužba zaměřuje jen na okrádání cizinců a šoféři unuděně čekají na svoji oběť,tak musí být doprava taxíkem nutně drahá.Městská doprava v menších městech je nevytížená v průběhu dne a  nikomu to nevadí. Proč nejsou používány osvědčené školní autobusy pod správou obce?

Pořád tu máme ten podivný bolševismus a klientelismus.

A jedeme dál do zářné budoucnosti kdy musí být líp. !

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 24.9.2018 13:37 | karma článku: 11,96 | přečteno: 487x