Máte již doma střelnou zbraň ?

Dokáži si představit situace, kdy je adekvátní použití střelné zbraně. Lépe řečeno, myslím tím jakoukoliv zbraň  a to dokonce i automobil nevyjímaje.

Pistoli či revolver mi byl mnohokrát nabízen pro ochranu mého majetku.Navíc jsem byl mnohokrát vykraden.Vždy jsem odmítl, protože vartovat v noci nemohu a navíc bych asi loupežníka rozstřílel na kousky. A to v případě, pokud by on nebyl rychlejší.

A někdo by potom rozhodoval,zda to byla nutná obrana či nebyla. Stejný problém mají u nás bohužel i policisté, když dělají nějaký zásah a musí se rychle rozhodnout..

Jednoznačně jsem přesvědčen,že k jakémusi klidu může přispět uložená zbraň někde ve skříni. Možná bych pochopil i pistoli pod polštářem.

Včera jsem chvilku vydržel poslouchat polemiku na ČT u paní Jílkové a žasnul jsem, co mají lidé za      názory. Jedni by klidně honili teroristy po ulicích a druzí by zase čekali, až jak to dopadne. Jediný fakt chápu bez výjimky. Zločinnost se nepáchá legálně drženými zbraněni a je minimum případů,že se někdo zastřelí či postřelí svoji neopatrností.

Na druhou stranu vím, že existuje množství magorů,kteří mají legální zbraň,aby si posílili své EGO a sebevědomí. V devadesátých letech jsem se pohyboval v oblasti privatizace a " podnikatelé" běžně chodili s kufříky plnými peněz a vedle ležela pistole. Otevřením kufříku mi demonstrovali svoji solidnost a solventnost. Tenkrát jsem se v duchu smál i když to asi ke smíchu nebylo.

Viděl jsem i podnapilého pitomce se sakem nadouvajícím se pouzdrem na zbraň. Třeba nebyla nabitá,to jsem zkoumat nemohl a nevěděl jsem, zda to není agent tajných služeb. Nic se nestalo a záležitost je již promlčená.

Neznám pravidla zbraní ve Švýcarsku.Ale myslím si, že vytáhnout z pod postele samopal a jít se na zahradu podívat,co se děje, asi nelze.

Samozřejmě v USA je situace specifická a na naše poměry zvláštní. I když dnes musí být situace na Ukrajině mnohem zvláštnější.

Na druhou stranu v celé záležitosti vidí mnozí vidinu výborného kšeftu. Zbraně jsou u nás obrovsky předražené a systém získávání oprávnění k zbrojnímu pasu bude a je zdrojem obrovské korupce. Ve zmiňovaném pořadu byla poslankyně (snad Černochová) a ta v tom viděla osobní koníček. I to chápu.

Trochu již nechápu, na co je pistole paní prezidentové, když kolem ní krouží ochranka. Ale budiž,třeba má z něčeho strach.

Ideální by byla výroba nějaké nové nesmrtící a dostupné zbraně pro širokou veřejnost. Ale tuto problematiku neznám a nechci to rozvádět. Jen si myslím, že pistolníky z nás neudělá ani úprava ústavy.

Raději bych viděl,že nám tato nebezpečí nehrozí

 

a potom bude líp !

 

Autor: Bedřich Dvořák | pátek 27.1.2017 12:01 | karma článku: 19,83 | přečteno: 789x