Máme tady opravdu demokracii ? Nebo jde o zdánlivou toleranci netolerantních ?

Mnozí spoluobčané se již bojí  na veřejnosti říkat své myšlenky. Je to údajně mnohem horší než před rokem 1989, protože jde o vnitřní strach,který již mladší generace moc nechápe.Demokracie není o žvanění v hospodě

Po roce 1968 jsme  v hospodách zpívali "zakázané" popěvky, a když to nepřesáhlo nějakou míru,tak se většinou nic nedělo.Pamatuji na hospodu za Strahovem v Praze,kde se zpívalo i z předzpěvákem Jardou.

Ale co bylo,bylo. Na koleji se pokud vím nepráskalo a nevím o nějakých nebezpečných akcích. Hezky je to napsáno v písni Ondřeje Hejmy - " Sametová".

Dnes je vše mnohem nebezpečnější. Účastníci domonstrací proti vládě či prezidentovi tvoří určitou sektu,a když nejste příslušníkem,tak ani nevíte, o co tam šlo.Současnou špičkou jsou "Chvilkaři"

Přiznat se k nějakému kosmopolitismu nebo rusofilství je nebezpečné s neznámými důsledky.Jen není moc volných míst ve vězení a tak těch dnešních " politických" je prozatím málo. Ale i dnes je mnoho lidí,kteří by lidi zavírali,protože jim komplikují jejich kariéry a dokonalé krádeže a korupce.

Na sociálních sítích je mnoho nebezpečných materiálů,Fake news, a po mailech běhá tisíce hloupostí s politickým podtextem. Jedno mají společné. Někdo to pracně vytváří s nějakým polickým účelem. Je to mnohdy primitivní,ale v tom davu účinné. Jako se ve společnosti objevují údaje z "Blesku" a z internetu,tak se diskutují a přeposílají údaje z těchto mailů.

Na druhou stranu je dobře,že tyto možnosti dnes jsou k dispozici. Tady jsme si za posledních 30 let ještě nezvykli,že tyto nesmysly nemají vlastně žádný smysl. Tedy neměly by mít.Ale již máme insituce na jejich potlačování.

Potom tu je obrovská vymoženost- psaní blogů.

I já jsem napsal více než 800 článků a mnohdy i nesmyslných. Jen si ventiluji své názory a děsím se z názorů jiných. Je zajímavé,že se kolem každého blogera najde smečka jeho odpůrců,kteří asi čekají na oběť. Ti souhlasící jen dají karmu a je to.

Ale mnoho blogerů vytrvá ve svých názorech a určití sběrači informací vás zařaďují mezi trolly,bolševiky,zastánce starých pořádků a velké pitomce.

To musíte překonat.

Samozřejmě jsou i literárně a jinak nadaní blogeři,kteří mohou svá díla hned vydat knižně. Znám několk úspěšných i osobně.

Jsem přesvědčen,že kdyby nebyla tato informační revoluce,tak by bylo hůře.

Tak mi ty plky komunistobijců,rusofobů a hlupáků zase moc nevadí. Mám své důvody a své argumenty a optimisticky věřím v budoucnost.

Bude prostě líp, neb přichází nová doba.  Dokonce pořád máme výhodu,že jsme mnozí ještě zažili jiný režim,než nám nové pravdy vtloukají do hlavy ti pomazaní.

Bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | středa 18.12.2019 16:35 | karma článku: 27,12 | přečteno: 735x