Mám rád Ruský jazyk i kulturu. Nesnáším urážky této starověké kultury našimi neználky.

Učil jsem se rusky asi 15 let. Po roce 1990 nastal útlum informací a dnes naopak důležité informace ze všech oborů najdete na Webech v Rusku. Zaznamenal jsem i obrovský vývoj vyjadřovacích schopností ruského jazyka při novinkách.

Dnes již ve většině případů nevnímám ruštinu jako cizí jazyk, Pro mne je to další jazyk pro získávání informací. Již si to v hlavě nemusím moc překládat a překladač používám vyjímečně.Již mne ruší.

Toto nelze vysvětlovat lidem,kterým naskakují pupínky při slově ruština.Tito neználkové nechápou jak uvolněný je tok informací v Rusku. To co nenajdete u nás,tak lehce najdete v ruských mediích. A můžete si to porovnat s medii na Západě, kde je to většinou značný škvár.

Těžko se ruština vrátí do období písma zvaného bukvice, které mělo nadčasové vlastnosti. Více se podobalo jiným světovým písemným základům,jaké vidíme v Číně ,Japonsku a třeba ve starém Egyptě, Arabštině či Sanskrtu.

Vědci ( někteří) tvrdí,že hyeroglyfy a podobné grafické konstrukce sloužily jen k navození spojení pro telepatické předávání informací kvantovým systémem tehdejší doby. Proto je asi většina překladů tímto nesprávným současným způsobem naprosto chybná a dokonce lživá.

A použití ruské bukvice  fungovalo obdobně. Jen násilná christianizace  tento vývoj zlikvidovala do zapomnění. Cyril a Metod se na tom podepsali s pomocí tehdejší lobby.

Dnes se tvrdí ,že nejdůležitějším jazykem je angličtina. To je obrovský omyl. Angličtina je založena na asociacích a dochází k mnoha nedorozumněních. Ruština je mnohem dokonalejší, i když je to jen odvar původní staroruštiny s pomocí bukvice.

Jistě mne jazykovědci napíší zaručené traktáty,že lžu a jsem Putinův agent. Ale ruština a Ruská kultura nemá snad s politikou současného Ruska nis společného.

Nicméně si poslechněte vyjadřování Marie Zacharovové - mluvčí ministra Lavrova a jakéhokoliv mluvčího kohokoliv na Západě. U nás jsou to již jen komická vystoupení klaunů.

Vy to vidíte jinak?.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 16.8.2022 22:16 | karma článku: 26,22 | přečteno: 754x