Lobbing proti návrhu ministerstva financí upravit stravenkový systém se rozjel naplno.

Je to snad každému jasné. Nejvíce vydělávají ti,co to celé organizují.Pokud tam někdo do systému nevmontoval nějaké speciální dohody a náhrady škody, bude to perfektní krok,který všem bude vyhovovat.Lidem určitě.  

Je to další krůček k zavedení nepodmíněného minimálního příjmu, který je nevyhnutelný.

Současný zánik kapitalistického systému způsobuje,že aparát státu bude ještě chvilku vzdorovat,ale nové technologie v průmyslové revoluci 4.0 jsou, a budou tak zásadní,že to postihne většinu obyvatelstva. A v celé EU  a v dalších státech najednou.

Úvahy o nějaké zásluhovosti zaměstnanců speciálních nadhodnocených odvětví,které prakticky nic netvoří, snad známe.Centrální armáda a bezpečnostní složky budou řízeny zásadně jinak.

 Obrovský počet zbytečných manažerů,právníků,soudců,exekutorů, úředníků ve Státní správě a kdekoliv jinde, bankovních, poštovních a pojišťovacích úředníků bude trochu vyděšena.Věří prozatím, že jsou to jen strašáky s přicházejícím obdobím údajné velké hospodářské krize,které je prý nepostihne.. To je velká chyba, neb naopak mnoho lidí si bude muset začít budovat jinou karieru znovu.

 Ve zdravotnictví a sociálních službách musí skončit to dlouhé období rozkrádání a na realitním trhu se musí ceny nemovitostí ustálit na rozumných hodnotách.Soukromé exekuce musí skončit. Exekutor  i insolvenční správce musí být přímo podřízen příslušnému soudu. A tito "podnikatelé" budou minimalizování a placení společností.  Zdejší anomálie,které požehnal před lety Miloš Zeman a ČSSD je nejen protiústavní, ale především nemorální.

Tak zrušení stravenek a byznysu s minimálním rizikem a obrovskými zisky musí zaniknout kompletně a rychle. Bez vyjímek...

Současné snahy dostat živnostníky pod kuratelu finančních úřadů skončí velkým krachem. EET to začalo a současné úvahy to dokončí.

Lidé s dobrými nápady a zaběhnutými firmami se jinak rychle přemístí mimo ČR a nebo i mimo EU.

Klondike se očekává na Ukrajině a v pobaltských státech. Jenže Ukrajinu ovládne Rusko  a především Čína a severní státy Polsko a Skandinávie.

Český podnikatel bude na okraji zájmu.Velký kapitál se již zkoncentroval a na píseček se jen tak již nikdo nedostane.

Nezbývá nic jiného, než urychleně vstoupit do měnové unie a přimout Euro. V souslosti s očekávaným znehodnocením dolaru nastává ideální doba. Euro se musí také podstatně snížit a zachovat si paritu s USD.

Očekávám připojovací kurz k Euru v poměru 1 Euro = méně než 18 Kč. Ideál je tak kolem 15 Kč.

Kdo tomu nevěří,tak sází na kulhavou kobylu. A ta nedoběhne ani do stáje,neb žádnou nemá..

Celosvětová hra na všelijaké sankce skonči do roka nejpozději. Možná,že to bude ještě politická hra před volbami v USA. Nic víc.

Všichni,co jsou za hranicemi a vydělávají peníze pro pobyt v Česku se rychle vrátí. Jinak jejich místa zabere někdo jiný. To bude sice jen přechodný jev do dalekosáhlých změn během 5 -10 let v celé EU a prakticky na celém světě. Tady se zahnízdí stagnace a další růst musí být podložen spoluprací se všemy subjekty. Současná nesmyslná a nákladná hra na politiku,hybridní války a hejna špionů nebude možná.

Prostě nastává již další fáze vývoje lidské společnosti a bude časem perfektní. Umělá inteligence odbourá současné politické závěry,které jen škodí a lidé budou mít konečně klid  ke svému životu ,vzdělávání a radosti.Na zemi je ještě tolik nevyužitého místa,že nějaké přelidňování nenastane.

Referenda budou jen na nejnižší úrovni ve městech a obcích,protože jen tam lidé vědí o čem budou rozhodovat.

Energie bude nadbytek a celý energetický systém bude řízen centrálně pro obrovská území.Stejně tak hospodaření s vodou,potravinami a odpady.

 

prostě bude tak obyčejně a lidsky líp !

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 15.8.2019 16:11 | karma článku: 11,62 | přečteno: 793x