Leninismus a dnešní Čína.

Nejsem určitě expert na leninismus,ale pupínky mi nenaskakují ani při slovech o Leninovi.Ostatně Lenina dovezla do Ruska západní rozvědka ze Šýcarska jako pokus o záchranu. Říká se dokonce,že byly zavařené dveře vagónu.

Určitě nešlo o Lenina,který byl jen filosofem v zahraničí a nijak nemohl sám situaci v Rusku vyřešit. Někdo mu musel pomáhat, a někdo to vše musel zaplatit.

Bolševici byli v té době bezvýznamnou silou v Rusku a bolševické Rusko se formovalo až o mnoho let později, než padl výstřel z Aurory.

Dnes vycházíme z tehdejších pohádek a vymýšlíme ohavné strašidlo Leninismu. Ale zapomínáme,že ani Lenin nebyl v ruské politice nijak dlouho. Zemřel dříve,než  revoluce bolševiků vůbec mohla převzít moc.

Jiným politikem byl samozřejmě Stalin. Ten budoval pohádku o Leninovi jen pro masy nevzdělanců,kteří to potřebovali. Tak to dělali ostatně skoro všichni noví, pováleční vůdcové v tehdejším světě. U nás to byl Masaryk,na Slovensku Štefánik a v USA Washington a další.Němci ještě Hitlera neměli. A Francouzi,Italové a Angličané koketovali se změnou režimu také.

I v té Číně má Lenin jen historický význam.Úpřimně řečeno,nelze z jeho filosofických prací nic zvláštního čerpat pro současnou  pragmatickou politiku. Proto současný vzdělanec, který mává s transparentem odsuzujícím Leninismus je trapný. Neví,proti čemu vlastně brojí.Svůj odpor si vybudoval sám.

Něco jiného je Karel Marx a znovuoživení postupů Stalina.Dnes by se dalo i říci,že postup vlád v EU se řídí Stalinskými principy. A byla by to pravda a nikdo nic nenamítá. Byl by za blba.

Dnes jde o pustý pragmatismus pro zajištění optimálního výsledku.

Ale v hlavách blbů se již dnes objevují myšlenky,jak začít  současnou situaci využívat pro svůj osobní i politický prospěch. Ještě se budeme divit,jaké pitomosti mnohé napadnou.

Je jim jedno,kolik mrtvých je v Italii, Je jim jedno,že si epidemie  nevybírá oběti.

Oni si musí čechrat své EGO !

Ale pravda se vždy nakonec ukáže. Vše zlé je k něčemu dobré. Oni se lehce odkopají a volby jistou pravdu prokáží. První volby po roce 1989 se již opakovat nebudou. Tenkrát lidé těžce a naivně naletěli.

A bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 21.3.2020 17:34 | karma článku: 14,56 | přečteno: 372x