Kradlo se od nepaměti ? A od jaké doby se dokonce lže ?

Pamatuji si informace,že v některých zemích se nekradlo a možná ani nelhalo.Jako příklad se uvádělo Švédsko.Když jsem tam byl v devadesátých letech,tak místní na tuto dobu s nostalgií vzpomínali.Tady to možná začali husité.

Existuji rčení  - " kdo lže ten i krade" !". A tak ti virtuální zloději kradou i lžou současně.Asi musí !

Je to vážná věc,když se krádeží i lhaním zabývají všude.Svým způsobem je krádeží i korupce. Hodně lidí nesnáší lhaní a krádeže, ale musí  to trpět.Osobně si myslím,že to je to nejhorší,co nám přinesla doba za posledních 200 let.Období po roce 1953 asi  nebylo tím nejhorším,co nás potkalo.Ještě v osmdesátých letech byly krádeže více méně ojedinělým úkazem.I ti virtuální "nomenklaturní kádři" se báli mnohem více než rodinné klany nyní. . I když prý všichni kradli, aby uživili rodinu.Když se přemisťovalo ze společného vlastnictví,tak nikdy většinou nikomu nic nechybělo.Mnohokrát jsem zapomněl zavřít auto či vytáhnout okénka a nikdy se mi nic neztratilo. V Praze se kradlo více. Po roce 1990 mi ukradli věcí za statisíce a nikdy nikdo nic nevypátral. Protože ani po ničem nepátral. Byl jsem malá,nezajímavá rybka bez styků.

Dnes se krade a lže ve velkém a nikoho to nepřekvapuje.Vzniká společnost okradených a podvedených.

To určitě není dobrá situace a je to mnohem horší než si myslíme. Jde o obecný,tolerovaný jev.

Když vstupoval Andrej Babiš do politiky,tak bylo jeho hlavním heslem něco o krádežích. Osobně jsem slyšel jeho nalýzu,že když se zlikviduje to rozkrádání,tak se dostaneme v životní úrovní na rovinu se "západními "státy.Tak nějak prý automaticky.

Dnes je hlavním tématem lhaní akce covid a její následky

Nejde jen o cestování po světě,což možná dokážeme pochopit. Kdysi jsme nikam nesměli a vyplňovali také formuláře,které nikdo neevidoval a nečetl.

Dnes je snaha využívat situaci ke zdražování a zapomíná se na to,že v dnešním bláznivém systému,který si říká jakýsi osvícený kapitalismus, jde vždy o spojené nádoby. Ještě,že ti skalní příznivci virtuálního socialismu již nikde moc nejsou. Oni by hned věděli,kde je pravda.A tak nová opoatření nebudou posuzována jako návrat k osvědčeným restrikcím z minulosti.Když zvedneme daně,tak se to projeví na poklesu kupní síly. Když přidáme neefektivním Státním zaměstnancům,tak se zatíží dále Státní rozpočet,který již nefunguje.

Když zakážeme z jakýchkoliv důvodů automobily,tak se to projeví i na politické situaci.

Blbá nálada trvá již 30 let a konec není vidět.

Šlapeme v tom jako sloni v porcelánu a nemůžeme se utěšovat,že jsme na tom možná lépe než jinde.

Všeobecná podpora našeho politického systému je již zlikvidovaná. Všichni to vědí velmi dobře. Přežíváme v čekání na zázrak,který nemůže přijít za pár roků.

Víme,že se něco musí stát a ti nepřátelé jsou dost daleko a nijak nás netlačí.

V osmdesátých  letech mnozí pamětnící se citili podobně jako dnes všichni ,ale ten nepřítel byl jasný.A všichni včetně komunistů přijali změny tak nějak s nadšením.

Neznal jsme ani jednoho,který by brečel nad rozlitým mlékem.

Prý začal již nový věk podle předpovědí dávných mudrců. Ti také říkali,že přechod bude krutý a on také je. Současná akce covid trvá již dlouho a ukazuje na totální neschopnost společnosti něco rozumně řešit.

Není to zvláštní stav ?

Na celém světě davy "odborníků" mění svá nařízení,která nic neřeší.Nějak se mi nechce věřit,že ti,co tomu rozumí, byli odsunuti do pozadí na úkor těch populistů.

Přidou zase vojensko-policejní hlídky na křižovatkách ? Bude teror a hony na neočkované pokračovat ?

Kdy dokáží lékaři zjistit,zda jste skutečně nemocní ?

Ty současné testy jsou pitomost a všichni zapojení to vědí.Jestli to vše způsobil nějaký Bůh- neměl by toho již nechat ?

Prý se musíme připravit na zdražování všeho,společenské nepokoje a další války.

Prý sem přiběhnou miliony dalších imigrantů ?

Dnes již mezi lidmi kolují informace o tom,kolik tady dostává na ruku každý imigrant a jak si již brousí nože na odřezávání hlav nevěřícím.

Když nás tady po Bílé Hoře Habsburkové umravňovali,tak to asi bylo podobné,jako s covidem. Taky lidi upalovali a sekali jim kati hlavy.

Bude líp ?

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 18.9.2021 16:13 | karma článku: 14,21 | přečteno: 457x