KLDR žádá o potravinovou pomoc, hladoví 41 procent obyvatel

Režim v KLDR si hýčkáme jako odstrašující skanzen. V USA mají problém s nadbytkem potravin a tak při současné schůzce s Trumpem jistě přišlo i téma hlad. Rusko a Čína mají také dostatek potravin a tak hladomor v KLDR nebude.

V uplynulých dnech mohl nastat značný zvrat ve vývoji svěiové politiky. Šlo o jednání prezidenta Trumpa a prezidenta , či vůdce KLDR.

Samozřejmě byla na programu i řeč o sjednocení Korejského polostrova. Oba státníci měli ideální příležitost k fantastickým změnám. Kim má vzdělání a kvalitní poradce a ví, co dělat. Určitě je situace v KLDR dál, než na Ukrajině. Tam se vybudoval stav prakticky neřešitelný. A určitý druh hladomoru je tam také.

V Korei je jiná situace.Na Severu je výborná pracovní síla a slušný trh spotřebitelů. Na Jihu jsou technologie a zájem o spolupráci. Sever se spolupráce asi nebojí, I když bude vždy něco za něco.

KLDR se musí dostat z podezření z nějakých zvláštních úmyslů. Jenže ta současná hesla patří hlavně vlastnímu obyvatelstvu.. Obrovská armáda je jen určitým druhem sebezáchovy, protože vojáci jíst také musí.

A sjednocením země se dosáhne ihned značných výhod pro obě strany. Určitě to je něco podstatně jináho, než bylo sjednocení Německa

Jednoduše řečeno,doba dozrála k dalšímu pokroku ve vývoji. světa Politika dalších sankcí může být velmi nebezpečná.Snad se bude v celém procesu pokračovat. Jen nyní udělal někdo nějakou chybu.

A Rusko,Čína  i celý svět může na tomto spojení dvou systémů dále stavět. I USA to přivítá,neb náklady na udržování  armády v Jižní části Koree jsou značné.

Snad Trump ani KIM neudělal fatální chybu. Snad bude celý proces znovu oživen. Na Jihu odbyt vázne a USA se uzavírají do vlastní ulity. I pohyb na burze byl v očekávání velkých změn. A vydělali jen spekulanti.

Aby se mohla v USA realizovat druhá Reaganova revoluce,tak se musí dovoz do USA nahradit domácími zdroji. Potom může dojít k odpojení Dolaru od mezinárodních závazků a USA mohou nabrat další dech. Samozřejmě nikdy nebude splacen jejich vnitřní dluh. Ani není komu.To je jen taký nárazníkový pooštář,j

Nějaké dluihopisy a ostatní obligace pomalu opouštějí ekonomiku v USA a jistě nastane i uklidnění ve vztazích Rusko - USA i EU- USA..V USA nesymslně zakáží investice do ekonomik jiných států. Například investice do ekonomiky Ruska jsou značně ohroženy.

 

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 28.2.2019 13:29 | karma článku: 10,68 | přečteno: 862x