Kdy si Polsko vezme zpět Lvov ?

Kdysi byl Lvov součástí Polského knížectví,Po světové válce získalo Polsko Wroclaw a ztratilo Lvov.. Poláci mají vlastní výklad dějin a tak by vše řešili silou.

Ve 30. letech 20. století byl Lvov třetím největším polským městem (po Varšavě a Lodži). V roce 1931 ve Lvově žilo 312,231 obyvatel, z čeho Poláci tvořili 63,5 % (200,000 osob), Židé 24 % (75,000 osob) a Ukrajinci 10 % (31,000 osob) obyvatel města. Po 2. světové válce sem přišli Ukrajinci (z ostatních částí Ukrajiny a z Polska) a Rusové.Nikde není plně jasné,kolik % tvoří dnes Rusové,ale  Poláci na to koukají svýma očima. Poláci byli vyvražděni a vyhnáni.

Zcela určitě to má vláda v Polsku v plánech.Samozřejmě nevrátí Wroclaw Německu zpátky.

Pravděpodobně by připojení Lvovské oblasti k Polsku uvítalo i obyvatelstvo. Nyní záleží více na postoji USA, EU  a dalších zájemců o území současné Ukrajiny. To je Rumunsko a Maďarsko. Zakarpatská Ukrajina se již na to připravuje i novými nařízeními prezidenta Zelenského-Národní zájmy Rusínů nikoho na Ukrajině nezajímají. Znovupřipojení ke Slovensku asi není na pořadu dne vůbec.

Vojenský útok snad nikdo neplánuje.

Vyhnání Rusů ze Lvova by se asi špatně zdůdňovalo kdekoliv.

Jen vyloučit nic nelze.

Co zbyde z Ukrajiny ?

Podněstří se chce připojit možná k Rusku,ale to nepůjde. Kraj kolem Oděsy to také nebude mít jednoduché.Jedině v rámci projektu "Novororusia" s povstaleckými republikami DLR a LLR. A co ty statisíce tamních Rusů s Ruskými pasy.?

Pořád se schyluje k válce nabuzených neonacistů s nacionalisty v odštěpeneckých republikách..Vypadá to jako tragická groteska, kde lidi nemají žádnou cenu.Na obou stranách jsou zfanatizovaní " hrdinové",kteří hravě zemřou za své ideály.

Propaganda obou stran z YOUTUBE přímo odkapává. A všichni se tváří jako hluboce věřící Pravoslavní probuzení.

USA to již nechce financovat a Rusko určitě také nemá peněz nazbyt. Ukrajina již rezervní zdroje nemá žádné. Poslední příjem měli z transportu plynu a ropy,které již nemají.Rusové již nechtějí financovat armádu,která má chuť na ně útočit.

Cp bude cdál?

 Občanů třetí kategorie z Ukrajiny již tady máme asi dost.Nyní je dokonce zdarma očkujeme proti covidu.Přitom je to jen skrytý průzkum skutečných počtů ilegální imigrantů. Skoro žádný člověk z Ukrajiny tady nepracuje úplně legálně.Pracuje se na neplatná povolení vystavená v Polsku.

Neznáte ?

Jen ty krásné holky nepotřebují asi povolení vůbec žádné.To jsou "výhradně" turistky.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 12.6.2021 7:50 | karma článku: 25,73 | přečteno: 1040x