Kdy již bude konečně ten čtvereček kulatý ?

V politických kruzích v nám známém politickém světě  řádí nějaká nakažlivá choroba.Všichni zodpovědní se snaží prosazovat různá opatření, která zavání duchem bolševického dávnověku.

Tady není žádný pragmatický ekonomický systém,ale dostali jsme se do období neřízeného bolševismu.Jakási parta nadlidí řídí celý náš život a potlačuje zdravý rozum.  Samozřejmě se to někdy provalí, protože zvedat ruce a hlasovat proti zdravému rozumu není nikdy dobré.

U nás to je systém různých stranických klubů a lobbistických center a třeba v USA je to systém vládnutí pomocí kongresu a v Anglii pomocí parlamentních nástrojů.

Momentálně je v ohnisku pozornosti nový prezident Donald Trump. Samozřejmě jistá kontrola musí být, ale soustavné házení klacků pod nohy je podivná politika mocného státu.  Zcela určitě se u nás propaguje určitá snaha o upravení jakýchkoliv informací, které jsou nám předkládány. Stejné je to v celé EU i okolí. Prostě a jednoduše je snaha o likvidaci prezidenta Trumpa. A to ještě nic zásadního nezměnil. Je tam ještě moc nervozity, maskované jako suverenní postoje.

Tyto zásadní chyby se interpretují jako boj proti ruské agresivitě a hledají se důvody, které by se na to napasovaly. Je to velmi akutní stav, kdy se budují různé antiruské instituce a vytváří se strach. U velkého procenta mladé generace se ten strach z Ruska násobí nekritických chápáním čehokoliv.

Samozřejmě se špatně chápe společenský vývoj, protože se jedná o velmi objektivní postup s mnoha proměnnými a varování sociologů,antropologů,ale i psychologů a psychiatrů se neberou vůbec vážně.

Stačí se podívat u nás jen na žabomyší boj mezi stranami v koalici , prezidentem Zemanem a našeptávači napříč celým politickým spektrem. Paradoxně jsou nejklidnější komunisté,protože jim vše nahrává do jejich noty. Tam stačí jen říkat- my jsme vám to říkali a mají vystaráno.

Ten bolševismus dneška není v tom, že by tu byla nějaká diktatura proletariátu, ale naopak v tom, že volení i nevolení vůdci čehokoliv rozhodují mimo znalost situace a z podivných politických a osobních důvodů.

Schvalování všelijakých přílepků v parlamentu zajišťuje obrovskou nepřehlednost čehokoliv a orgány činné v trestním řízení a soudci pragmaticky rozhodují tak,aby se nedostali do problémů.

Jsme tady v období padesátých let,kdy se do popředí v mnoha státech dostali lidé nezatížení válečnými událostmi a s pocitem neomyslnosti začali budovat systém na potlačení vymyšlených i skutečných nepřátel.

V té době se u nás začaly budovat nesmyslné ploty na hranicích a zdi třeba v Berlíně. Spirála vývoje udělala kolečko a jsme tam znovu.

Nechápeme,že třeba v Jižní Americe a v Africe je vývoj velmi odlišný a vůbec není vyloučeno,že taková Evropa bude odsunuta úplně jinam, než počítáme. My tady bohužel již nemáme pomalu co společnosti nabídnout a tak budujeme strach. Jednou ze Židů, podruhé proti Muslimům, potom proti Rusům a v rámci jednotlivých států to jde ještě hlouběji.

 Revoluce požírají své organizátory a tak v rámci jedné generaci se většinou dvě revoluce neorganizují. Naivků není zase tak moc. A tam jsme dnes  tady u nás. Šedá ekonomika a mafiánské vazby budou i nadále fungovat a politická elita se bude bát o svá koryta. Ale lidé to všechno vědí a registrují.

Zcela určitě tady budou i nadále sílit různé rasistické a fašistické tendence i když se bude vyvracet,že to tak není.

Prostě tato současná generace musí vymřít a potom zase je možno na něčem stavět.

Není to hezký závěr a bylo by dobré, kdyby byl chybný a falešný. Velmi rád si nasypu popel na hlavu, když zjistím,že jsem se hrubě mýlil.

 

A potom bude líp !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 16.2.2017 10:03 | karma článku: 18,38 | přečteno: 528x