Kdo je větší svině a kdo největší.

Nejsem vůbec příznivec politiky Andreje Babiše,ale lepšího vizionalistu opravdu nemáme.A podivná opozice,které se jen veze na vlnách údajné konjuktury zase organizuje vládní krizi. Proč to dělají a nerespektují výsledky voleb ?

Slovo svině se začíná v politice používat pořád častěji a něco na tom již bude.Když to řekne prezident Zeman a nebo mluvčí Ovčáček,tak by to ještě šlo,kdybychom se je usmáli a mysleli si svoje.

Ale problém je mnohem horší. Ty svině se přemnožili !!!

Začíná další kolo akce  " Babiš".

Kausa "Čapí hnízdo" na rozdíl od mnoha jiných hororů není typickým tunelem či příkladem rozkrádání ve velkém. To umí jiní hoši mnohem dokonaleji. Mrzí mne,že se do toho zapojili i Piráti,kterým jsem dost důvěřoval. Jejich politická větev je již značně podříznutá.

Andrej Babiš začínal svoji politickou kariéru asi naivním heslem - "zamezíme korupci a rozkrádání". Nic z toho se nerealizovalo,jen se pořád chytají malé a malinké rybičky. Zavedení EET  je ekonomický nesmysl,který jen vylepšil další druhy rozkrádání. Přitom by bylo mnohem jednodušší realizovat podobný systém,jako mají v Německu,kde jde o paušalizaci opakujících se nákladů. Vcelku jednoduché opatření,které funguje. Každý kraj či oblast má svoji míru obvyklých nákladů a řeší se jen výkyvy nad dohodnutou hranici.Stát má potom své jisté a nemusí čekat s křišťálovou koulí na výsledky  obchodování či podnikání .Ale tady místo přemýšlení budeme budovat nezvládnutý systém dále a radostněji. Blbneme  pořád dál a hlouběji.

U nás jsme zavedli systém,který není v silách  úředníků kontrolovat a tak se kontrolují jen vybrané záležitosti. Dá se i říci,že se jen buzeruje. Velké ryby z nadnárodních řetězců jen odstranili drobné chyby ve svých rozkrádacích procesech a jedou vesele dál. Rozkrádá se perfektně jen s pomocí dat, protože daně nejsou v celé EU  jednotné. Spolupracujeme i s přidruženými zeměmi, kde je vše trošku jinak. A ta troška vytváří miliardové rozkrádání,které sice Babiš vidí také,ale vybudovaná hráz mu nedovolí něco řešit.

Normální člověk by již z politiky utekl a Babiš to určitě udělá také. Své imperium výhodně prodá třeba Číňanům a bude se rekreovat  kdekoliv jinde. V Česku se na nás již úplně vykašle. Těch klacků pod nohama je již moc velká hromada. Jednoduše zmizí se scény. Nehodí se tam.

Bohužel nejde dnes řešit vůbec nic. Rozpustit parlament a zchválit nedůvěru vládě umí mnoho chytráků.K volbám lidé přestanou chodit a to se bude těm " novým" náramně hodit.

 Neustále si budujeme slepé uličky a českou uličkou kličkujeme dál. Chybí nám vůdčí idea a nikdo nechce řešit žádné perspektivní záležitosti. Nepomůže nám ani prezident a ani Putin či Trump. Ti se na nás vykašlou zvysoka.

V Evropě se místo budování spolupráce řeší jen vzájemné nesváry a problémy. Lépe řečeno se neřeší nic.

Budování strachu z Ruska nás jen oslabuje a veřejné mínění se obrací nežádoucím směrem.

Naše opozice není žádnou tvůrčí opozicí,ale bandou nemocných psychopatů,kteří si jen přidávají peníze.

Za co,když nic nedokázali a nedokazují ? Ale lidé jsou i na toto citliví.

Ale to je zřejmě ten nejmenší problém,.Pár desítek milionů nás nevytrhne.

Není to hezká perspektiva,kdy  budeme muset "rýt držkou v zemi", jak před rokem 1989.

Bůh nám nepomůže a ani zdanění církevních restitucí nic nevyřeší.

To nejsou žádné pesimistické úvahy,to je jen ukázka současnosti před nějakým procitnutím. Revoluci určitě dělat nebudeme. Dvakrát opakovaný fór již přestává být fórem.

Ale lépe již být musí !

 

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 13.11.2018 15:19 | karma článku: 27,15 | přečteno: 688x