Kdo je Rusofob a kdo je Rusofil ? Dilema pro budoucnost.

Mezinárodní situace se značně zjednodušila. Bohužel určité rusofobní nálady vítězí a Rusofilové jsou zahánění do určitě nezákonnosti. Navíc většinový názor světové veřejnosti se dnes tak nějak zamlčuje.

I u nás se vše značně podivně polarizuje.

Po roce 1968 většina národů v Československu odsoudila nesmyslnou okupaci vojsky Varšavského paktu. Dnes se objevilo tisíce myslitelů,kteří by nejraději zničili Rusko v dnešní podobě. I političtí bojovníci používají toto střelivo ve svých rejdech.

 Pomaličku si lidé koneně uvědomují, že vše bylo a je jinak.Jsme manipulováni účelově s cílem vyvolání mnohých nepřátelských postojů. Existují tisíce příznivců Pavla Novotného - pana Hřiba a dalších. Některým vadí sochy,některým i názvy ulic a náměstí.

V USA to kdysi řešili neosobním označením ulic čísly a neutrálními názvy.  Ale ty zvýrazňující názvy lákají. Letiště J.F.Kennedyho či Václava Havla jsou jen malými ukázkami.

Proč je vytvářen obraz Ruska jako strůjce všeho zla ?

Abychom zapomněli na nějaké svobodomyslné úvahy o čemkoliv ? Dnešek je ukázkou demokracie přecházející do morální diktatury ?

Politické elity již nepřicházejí s nějakým úvahami o nové ideologii,ale skrývají jen své osobní cesty za penězi.Proč by jinak bylo skrývání všech příjmů a výhod poltiků předmětem zájmů občanů. Lidé nemají rádi statut takových "vyvolených",kteří se dostávají k moci.

Co je dnes taková trafika,která se nazývá senát ? Většina senátorů je ovládána politickými "veliteli",kteří  připravují neustále nějaké problémy pro práci  vlády.  Jsou dnes senátoři nějakými osobnostmi ? Ví vůbec lidé,kdo tam co dělá a jak ?

v Rusku samozřejmě není nějaká klasická demokracie. Jde o diktaturu určité obranné ideologie,které mnozí vůbec nerozumí. Dokážeme si vůbec představit dosah sankcí,které jsme si dovolili uvalovat na celý cizí stát ?

"Západ "se jen diví,že Rusko ještě nepadlo. A protisankční opatření Ruska nás ničí. A učí zároveń.

Každý příznivec ruské politiky musí přiznat,že se již bojí své názory někde a nějak napsat či uvádět.

Já bych se například rád podíval,jak se žije na Krymu,ale není to prakticky reálný nápad. Vše je zahaleno do obalu neproveditelnosti z finančních, politických, osobních a jakýchsi ilegálních záležitostí.

To se tady opravu bojíme ideologického působení Ruska na smýšlení lidí v EU ?

Již se dělají soupisy lidí,kteří poslouchají zprávy ruských "desinformačních" agentur a Webů ? Proč ? Dokonce jsou na to již vyčleněny prostředky a vytvořen systém ? Proč ?

Lidé v EU nemají právo na svůj názor ? A co na to  říká Listina základních práv a svobod.?

Jako padl systém vládnutí před rokem 1989,tak padnou dnešní nesmyslná opatření.

Nyní jsme ve fází zásadních změn v ideologickém skoku do vyšších vývojovových názorů..

" Epidemický" stav v současnosti tomuto skoku pomáhá a to výrazně. Jen těch zbytečných mrtvých je již moc. A lží ještě více.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 21.2.2021 19:07 | karma článku: 24,90 | přečteno: 588x