Kdo bude bránit Kalifornii ?

Vojáci na celém světě uvažují pořád jako před 50. a více lety. Když bude někde konflikt s lidmi,tak tam pošleme armádu a ta to vyřeší. Přitom dnešní armáda nedokáže nic jiného,než zabíjet obyvatelstvo a ničit infrastrukturu.

Společnost pořád těžko chápe,že vlastenectví není nějaký militantní postoj k jiným lidem. Dnes i u nás je mnoho vlastenců,kteří by pozabíjeli množství lidí jen proto, aby oni se měli lépe. Přitom vývoj jde úplně jiným směrem a určitá dokonalá lidská morálka zůstává pouze v těch "necivilizovaných" oblastech světa. Mělo by nám být již jasné,že nějaké státní hranice jsou nesmysl. Stejně tak ploty kdekoliv. Pokud nezměníme své chování a myšlení,tak si budeme komplikovat život pořád více a více.

Dnes se přetřásá takový Krym i když by to měla být ukázka určitého " sametového" všelidového převzetí Státní správy.

Zcela určitě přijde doba, kdy se budou státy rozpadat do jiných celků ,svázaných úplně jinými principy státnosti. Doba, kdy do státu vtrhla horda vojsk a loupili,znásilňovali a bořili vše,co se jim líbilo či nelíbilo, je snad již určena na smetiště dějin.

Takové USA tento osud asi bude čekat nejdříve. Zvláštní federální uspořádání USA s tím futuristicky skoro počítá již ve svém vyhlášení nezávislosti. Zcela určitě se to bude nejdříve řešit podle toho,kde je jaká hospodářská i společenská úroveň. Určitě to v dnešní době nebudou jazykové problémy a současný stav s jazykem na Ukrajině je jen nesmyslný pozůstatek dřívějšího myšlení.

Třeba u nás taková xenofobie vůči imigrantům má výhradně ekonomické pozadí. Úvahy, ať si táhnou do svého muslimského středověku jsou jen zástupnými. Jde výhradně o peníze a životní úroveň. Nějak jsem nepostřehl,že by nám muslimové bránili ve folklorních akcích. Lidem vadí,že někdo dostává nějaké prostředky na úkor jiných.

Takové státy v USA, jako je Kalifornie, Texas či Aljaška nebudou chtít přispívat do společného sudu jako u husitů a budou mít tendenci oddělení. Při rozvoji nové průmyslové revoluce 4.0 bude záviset na tom, jak se k těm technologiím ještě vymyslí optimální přerozdělování finančních zdrojů, protože zdroje budou,ale  to přerozdělování se mnohým líbit nebude. Lidské uvažování má jisté zpoždění, protože se zanedbává sociologická výchova všech generací.

A tak dočasně nastanou problémy, které žádná armáda nevyřeší. Přestane se kupčit se strachem a hmotné bohatství bude celospolečenské. Nastupující generace již nebude novou dobu s ničím porovnávat i když tyto úvahy již probíhaly od počátku 20. století všude po světě.

Tato určitá společenská nevzdělanost se nyní bude projevovat na každém kroku a na všech mezinárodních jednáních.  Stačí si pečlivě poslechnout dnešní projevy všech významných státníků. Perspektivy tam neřeší nikdo a vše se jen řeší s výhledem pouhých několika let.

I v Rusku a v jiných multinárodních uskupeních bude situace stejná. Je záhadou, zda se podaří podchytit myšlení obyvatelstva třeba v Číně a nezanechá to v lidech další pocity bezpráví. Informační pole je již celosvětové a nic nelze utajit.Pokusy totální kontroly obyvatelstva tam již probíhají a je otázkou,co lidská morálka vydrží.

Zcela jistě tento společnský proces bude velmi rychlý a společnost bude mít velký problém s jeho usměrňováním.

Stačí se podívat na dnešní dobu s jejím terorismem a zastrašováním . Následná opatření ještě více terorizují vlastní obyvatelstvo svými ochranářskými nápady. Stačí porovnat dnešní dobu a dobu před 50 lety. Hrůza !

Jistě se situace postupně bude zlepšovat, protože ani teroristické a jiné násilné akce nic ve vztahu k dalšímu vývoji nezmohou.

A potom bude dozajista líp !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 27.5.2017 9:03 | karma článku: 12,90 | přečteno: 516x