Jsou to zase jen kecy ? - II.

Byl jsem zařazen do sekty Rusofilů a dopisovatelů do ruských agentur, Tato skupina houstne a je tam zasouváno pořád více lidí.Celý náš problém v Česku je jednoduchý. Chybí nám symboly a motivace.Masaryk nás již netáhne .

Vyvracet cokoliv, nemá cenu. Ti revolucionáři mají svoji pravdu a sami se v ní utvrzují.Jistě i v noci trpí.

Nečetl jsem Hitlerův Mein Kampf, protože jsem zjistil,že se to číst nedá.Čtyři díly reportáže Olivera Stone o Putinovi jsem poslouchal dost pozorně a v duchu si ujasnil mnohé zkušenosti a asociace.  Jsem starší než Putin, a šel bych do průvodu " nesmrtelného" pluku s fotografií svého otce, který ve válce bojoval a měl své ideály. Tyto ideály neztratil ani po jeho faktické likvídaci při vyhození z armády někdy po puči v Maďarsku. Až do důchodu v roce 1980 byl již jen nádeníkem. Možná to bylo horší než kriminál.

Jenže u nás nemůže žádný pochod nesmrtelného pluku existovat.Takové symboly nám prostě chybí. Možná i bohudík.

Také jsem si poslechl kritické poznámky mnohem mladších politiků či novinářů k uvedeným reportážím. Mnohdy to vypadalo jako jedovaté sliny Rudého Práva před rokem 1989. To si ti hoši a děvčata vůbec neuvědomují,že je to velmi podobné ? I rozpad minulých režimů a současný rozpad současných režimů má mnoho podobných okamžiků, jak je v reportážích hezky ukázáno.

Zcela určitě tito zaujatí lidé nemají žádné zkušenosti s minulým režimem a nějaké asociace mít ani nemohou.

Buďme rádi,že se již takový materiál dostává k lidem. Sice pořád obtížně,ale je to světýlko na konci tunelu zcela určitě.

 Proč se těchto, třeba zaujatých informací současný režim tolik bojí ? Snad zkušenosti a vzdělanost našich lidí dokáže oddělit pustou propagandu a  náznaky skutečné pravdy. Přijímat nekriticky odpovědi Putina by byla jistě velká chyba.Je to profesionál a poměrně geniální člověk.Ale právě ty asociace s vlastními zkušenostmi a názory jsou důležité.

Toto nám chybí v dnešní době nejvíce. Pořád se trochu bojíme říkat pravdu o pozitivních stránkách minulého režimu u nás. Stejně k těmto pravdám dospějeme,protože jsou společensky ověřené.

A vývoj společnosti kdekoliv je objektivní proces,který nelze nějakými politickými žvásty ovlivnit.

Dnes se mnozí smějí politickým snahám Andreje Babiše, i když mu v duchu dávají za pravdu.Vůdci ostatních stran se značně odkrývají a ukazují stav svého nitra. Nebude to moc hezká situace,když hnutí ANO ve volbách zvítězí a některá individua ze hry vypadnou. Ukazuje se,že ten objektivní politický proces dospěl do nějakého stádia a vše se může poměrně značně změnit.

V EU nyní nastává doba značné kritiky našich postojů. Vše souvisí se vším a i nový prezident Macron má svoji pravdu ve ve vztahu k našim hloupostem. Náš prezident Zeman již nemá čas na velkou otočku a tak mnozí předpokládají jeho změnu v uvažování o další kandidatuře. Svoji úlohu již splnil.

Tady si musíme uvědomit,že tu nemáme prezidentský systém jako je v Rusku nebo USA a prezident má úplně jiné funkce. A kdo bude prezidentem naší vlasti je prakticky jedno. Jsou věci mnohem důležitější.

A až si to uvědomí i ten nejzapadlejší občan ČR, tak bude jistě líp !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | pátek 23.6.2017 10:46 | karma článku: 18,78 | přečteno: 518x