Jsou sankce projevem síly ? Nebo neschopností hledat řešení ?

Když žáček kdysi něco provedl,šel do kouta. Někdy dostal rákoskou a nebo poznámku do žákajdy.Dnes se vymýšlejí sankce na mnoho pitomostí.Dialog a dohody se neuznávají.Není to ukázkou konce systému ?

Když v roce 1913 zavedli kombinaci soukromého a státního vměšování do měnové politiky,tak to byla ukázka slabosti systému. Nezávislý trh tím skončil. Silný privátní systém zvítězil a vznikl FED.Z toho bohužel vzniklo válčení v celém světě včetně I a II. světové války a výsledkem byl pád kolonialismu a přeformátování mnoha států bez reálného důvodu. Na konci století nastal pád SSSR i podivného reálného socialismu.

Mělo to všechno nějaký pozitivní význam pro všechny národy a státy ? Určitě ne.Více poskočily nahoru "bohaté" státy a zchudli ti ostatní.

Dnes se například z mnoha stran dusí Irán a může to mít nedozírné důsledky pro celý svět..I Severní Korea se přece řeší velmi chybně.Taková Libye je také ukázkou neschopnosti"západního" systému pozitivně věci řešit.Syrie je další ranou,kterou jsme si sami střelili do nohy. Irák, Israel,Gaza,Palestina.Pakistán,Indie,Venezuela,Cuba,Turecko a i celé USA se dostávají do neřešitelných situací. I Rusko je na tom zle v mnoha oblastech. Sem se nyní směřuje celosvětová  kybernetická válka. Proč proboha ?

Tam nějaké sankce na jednotlivce či společnosti v Rusku, nemohou ničemu  pomoci.

Sankce vůči Číně raději nikdo nenavrhuje v té primitivní podobě. Asi by se tomu zasmáli.Jejich vlak jede moc rychle.

Tady se raději moc nemluví o tom,že se Čína personálně uzavřela před světem. Podobně je to v Rusku.

 U nás jsme uzavřeni vyvolaným strachem a to bude taky trvat hodně dlouho. Vývoj se zpozdil o desetiletí.

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky a dělat stejné chyby dvakrát se také určitě nevyplácí.

Nyní se u nás pomalu blížíme k volbám.

Vyhraje nezájem a nebo angažovanost chvilkařů ? Myslím,že bohužel vyhraje ten nezájem.Lidé nejsou hloupít ! Chvilkaři každou chvilku říkají něco jiného.Idea chybí.Asi i jim jde i o jiné věci,než hlásají.  I zde platí,že chyby se nemají opakovat.

Co se stane,když nepůjde mnoho lidí k volbám ? Asi nic.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 22.6.2021 21:11 | karma článku: 18,67 | přečteno: 345x