Jsme opravdu banda užitečných idiotů ?

Pohádky i historie jsou presentovány jako bitva dobra se zlem.Mnozí si myslíme,že jsme zařazeni v tom správném lidském proudu, kde pravda vítězí.Politický systém i pravidla jakékoliv církve nás učí žít ve strachu z vybočení.

V dnešní době strach dominuje.

Mnozí to nevidí a ani necítí. Tam se projevuje to zařazení mezi užitečné idioty nejvíce. Je úplně jedno,zda žijete v Rusku,Anglii,Česku či v USA. Všude to je úplně stejné.Také se říkalo- dej lidem chléb a hry a bude klid. Ale lidský strach se budoval vždy a buduje se i dnes.

Máme strach z ničení životního prostředí,jedovatých potravin i nepochopitelných zvyků imigrantů.Samozřejmě máme strach z válek a přírodních pohrom. Ale ten strach je všeobecný i z určitých pozitivních důvodů,při ztrátě perspektiv,možností či dočasného snížení životních nákladů i nárustu příjmů.

Většina psychických( nejen) nemocí vzniká ze stresu a stres je jen obrana proti strachu z neznámého vývoje i známých zkutečností a zkušeností.

Každý máme nějaké vnitřní povědomí,které potlačujeme. Mnohdy zbytečně až destruktivně.

Určitě nám nepomůže jakýkoliv nárust životní úrovně,když se nezbavíme tohoto vnitřního strachu. Působení všech sektářských uskupení i v našem mrňavém Česku s tímto strachem přímo kalkuluje.

Když vás navštíví úderka Svědků Jehovových,tak ten strach v jejich očích vidíte, i když vám budou říkat něco o spasení Božím.

V cynických projevech našich politiků vidíte strach pod rouškou suverenity a neomylnosti.

Ty řady užitečných idiotů pořád rostou,protože je systém potřebuje. Potřeboval to systém před rokem 1989 a potřebuje to i dnes.

A tak se zařazujeme do řady a nějak netušíme,že je to přesně to,co ti podvodníci potřebují.

Jsem optimista a věřím,že to je jen dočasný stav. Historie se zrychluje a jak se dříve říkalo- "kdo chvili stál již stojí opodál ! ".

Lidská společnost ještě udělá mnoho chybných kroků,ale ty intervaly se zmenšují. Třeba si jen namlouváme,že jsme ti důležití v celém Vesmíru.

Třeba jsme opravdu jen ti užiteční idioti !!!!

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 14.4.2019 19:35 | karma článku: 16,06 | přečteno: 727x