Je vám již zima ? Svetr určitě nepomůže .

Když nám politici radí zvýšit počet svetrů, abychom potrestali Putina, tak neví, co vůbec říkají. Vše je v našich končinách mnohem složitější. Putin mnoho lidí vůbec nezajímá. Mají své starosti.

Zatím jsme zaplatili zvýšené zálohy na energie a někdo se prý modlí. Většinou to neumíme a nevěříme modlitbám. Navíc vůbec netušíme, co se v konkrétním bydlení ušetří a jak. Brzy přijde další šok. Nějaká tepelná čerpadla již nepůjde připojovat ani provozovat. A kdo na ně má ? Nové technologie výroby energie již asi existují, ale vše je brzděno s cílem objevení rezerv.

A tak to je velká laboratoř s použitím lidí, kde se pátrá, co vydržíme.

Rozsáhlá studie nedávno publikovaná v časopisu Lancet uvádí, že většina úmrtí byla v roce 2019 způsobena infekcemi dolních cest dýchacích, jako je zápal plic, nebo bakteriemi v krvi, které mohou způsobit sepsi.

A to budou nečastější příčiny nové, energetické epidemie.  Vakcíny nám na chlad nepomohou.

Nemám rád boj na barikádách, i když jsem to nikdy nezažil. Volby to také nevyřeší. A dřevo sesbírané v lese dojde také. Já například nemám doma ani komíny. V SSSR jsem před 40 lety viděl proražené panely na ulici a topili si tam něčím také. V Rusku si dnes doma vyrábějí i kamna. A to tam energetickou krizi prý nemají.

Do jara určitě vydržíme. Ale co bude dál ?

Zcela určitě se odkryjí jisté vazby mezi lidmi a mezi státy. Přátelé i nepřátelé  také chtějí teplo a světlo doma i na pracovišti. Současná vláda padne a budou předčasné volby, které nic nevyřeší.

Na Ukrajinu rychle zapomeneme. Je vlastně dost jedno kdo a jak zvítězí. Rozhodnout se tam musí místní lidé. Tam ty volby mají nějaký smysl. Ostudná episoda roku 2022 zanikne.

A co bude dál ?

Již dnes se důchodcům přidané částky přesunuly do jiných kapes. Celkový reálný příjem běžného občana klesá. Krade se úplně všude. Někdo to dokonce nazývá ziskem a jeho tvorbou. Hrůza ! Kontrolní funkce státu jsou velmi formální.

Potraviny jsou většinou na hranici poživatelnosti a pomocí chytrých telefonů se nenajíme. Na nějaké výlety autem již nereflektujeme. Pivo nám již moc nechutná. 50 % hospod zanikne. A zdravá výživa je jen pro ty, kteří si žijí nějak jinak.

Líp již bylo ?

To jsou kecy nějakých dnešních reakcionářů. To bylo označení některých lidí, když jsem byl dítě.

Je jiná doba a Mesiáš si dává na čas.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 20.10.2022 9:24 | karma článku: 28,27 | přečteno: 735x