Je nutno muslimy zapudit ? Ale proč a jak ?

V souvislosti s nesmyslným zásahem policie minulý pátek v Praze jsem s několika lidmi hovořil o islámu. Jsem docela zděšen, co si lidé pod pojmem islám pořád představují. O to více nechápu, jak může někdo se zdravým rozumem srovnávat Hitlerovu knihu Mein Kampf s knihou, o kterou údajně minulý pátek šlo.

 Za prvé mi je jasné, že žádný z policistů a kritiků tuto knihu nečetl. Mnozí netuší, že byla normálně v běžné distribuci a snad i pořád je. Jak je psáno v úvodu, tuto knihu by si měl přečíst každý, kdo chce islám pochopit. Tato kniha není prioritně určena muslimům, protože jen objasňuje zásady, kterými se má každý pravověrný muslim řídit. Mnoho kritizovaných věci by bylo a je právě u nás velmi sympatických, protože se tu již desítky let řídíme docela zdravým rozumem. Trochu autor straní sunnitům, což já osobně chápu a právě šiity považuji za zbytečně militantní odnož, která dobré věci moc neslouží.

Ale opravdu jsem v celé knize nečetl nic, co by bylo proti obecně přijímaným názorům. Dokonce si myslím, že jsou tam ukázány nesmyslné tendence budování určitých sekt a sektiček, které se snaží i u nás ovládat deprimovanou společnost. Odmítání pověr, amuletů a uctívání model i dnešního světa je snad také pro většinu populace docela sympatické. Opravdu tuto akci nechápu.

Velmi doporučuji si tuto knihu  " základy Tauhídu" najít na internetu a přečíst. Policie ji ještě dnes nijak nezakázala a snad ani zakázat nemůže. A potom klidně kritizujte cokoliv- k tomu je konečně ta kniha určena.

 

 

A i potom bude líp  - vše má své souvislosti !

Autor: Bedřich Dvořák | pátek 2.5.2014 19:01 | karma článku: 12,37 | přečteno: 1049x