je naše blbá nálada chronická ? Nebo se již řežou klacky pro novou revoluci ?

Kdysi Václav Havel konstatoval ,že vládne u nás "blbá nálada ". A máme ji tu pořád a někdy i horší. Někdo nás dostal do virtuálního válečného stavu a prý bojujeme s Putinem. Vše ruské je hnus a fuj. 

Naše hospodářství je plně v rukou zlodějů a podvodníků. Inflace jim plně nahrává a nová "letadla" znovu startují. Chyby a tragedie z 90. let se již zapomněly. Nyní to již nebudou kalifornské žížaly a MLM podvody..

Kde je chyba ?

tady malý náhled :

https://www.youtube.com/watch?v=th_KoCU1t0A

Když něco ukradnete a někdo vám nedokáže vaši krádež, tak jste to neukradl, ale prý vydělal. Co jiného je dnes akciový trh,bursovní systém a cenová tvorba čehokoliv bez jakékoliv systémové společenské kontroly.

Problém není jen v ČR, ale prakticky v celém našem okolí. Zdejší " kapitalistický tržní "systém nefunguje, neb tu žádný skutečný trh není. Lidé jsou ovládáni politickým aparátem a myslí si,.že máme být rádi,že tu je to ještě dobré. Není !

Budoucnost je v rozvoji "třetího" světa v Africe a Latinské Americe. Proto tam kdysi byl kolonialistický systém a dnes neokolonialistické tlaky "nových" velmocí. Čína tyto oblasti již plně ovládá.

Třeba tam nějaký "velký kormidelník" otočí kormidlo správným směrem,ale nikdo neví kdy a jak. Jen vyloučit to nemůžeme. Otázkou je, zda bohudík či bohužel.

Tady u nás moc na výběr nemáme. Musíme plavat v hlavním proudu a doufat v nějakou morálku světa.

Jsme bezvýznamná součást velkého proudu. Bohužel.

Presidentské volby v lednu nic nevyřeší. Kandidáti se postupně dokonale vyšachovali a tak budeme zase volit to nejmenší zlo z jiných. Skutečných kandidátů je minimum a část je nevolitelných vůbec.

Lidé věří ve Vyšší princip a ten nepřijde.

Možná, že bude mnohem důležitější ukončení válčení na Ukrajině. Klidně bych rád viděl předání Nobelovy ceny za mír někomu, kdo se o mír zaslouží. Možná, že máme jen špatné informace a to se ve válce stává. Většina lidí u nás nemá nic proti Rusům, ani proti Ukrajincům.Jde o historicky stejné národy ovlivněné sociologickými pokusy ve 20. století.

Bude snad líp !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | středa 21.12.2022 13:53 | karma článku: 29,75 | přečteno: 629x