Jak hledat lež u politického systému. Příručka pro samouky.

Samozřejmě dnes skoro všichni lidé vědí,že jim systémově lže skoro každá součást státní správy.Přidávám nevědecký návod,jak porovnávat řešení zářných zítřků v dnešní době.

Je doba covidová a možná přichází doba postcovidová. Objektivně jde o takové nadechnutí před dalšími kroky ve společnosti na celém světě. Určitě se objeví takové technologie,které potvrdí názor,že i tyto nové techlogie čehokoliv, ovlivní vývoj lidstva více, než osvícené rady a nařízení jakékoliv vlády.

Kdo nám tedy dnes nejvíce lže.

Rusko vyhlašuje svoji cestu k ruskému světu.Základem je dobrovolné připojování stávajích systémů k "osvícenému" systému panujícímu v Rusku.Samozřejmě osvícenství vždy vychází z určité diktatury někoho " nadřízeného". Dříve to byl osvícený panovník,nebo skupina dohodnutých panovníků.Historie se neopakuje,ale vyvíjí. A tak to dnes nejsou panovníci,ale představitelé vládní moci různých uskupení.Někdy je to nějaká federace či konfederace, Málokdo si pod tím něco představuje a historické zkušenosti například v USA jsou natolik zkreslené,že nemají valný význam.

Čína vychází ze své historické úlohy jakési"země středu" a osvícenecké politika dřívějších dynastií,kde se vždy stáhli zpět do své podstaty.

Dnes to probíhá skoro identicky, i když se prý jedná o komunistický režim.Co je tam vlastně komunistického, to vědí třeba naši teoretici,kteří jen nevědí skoro nic o současné Číně.

A Čína je uzavřena dnes více,než kdykoliv dříve. Prý na ochranu před covidem,který přichází z ciziny.Co je pravda a co je lež nikdo neví.

Taková Indie pokračuje ve své politice separování struktur ve společnosti, i když původní smysl kastování se posunul do vyšších" levelů". Dnes se více prosazuje úroveň vzdělání než výše majetku,který je vždy velmi relativní.Vzdělání a úroveň lidské práce vždy určuje aktuální kvalitu života ve společnosti. Celkově jde o rozdělení různě vzdělaných "elit" a určitých "plebs", které vyplňují místo dřívějších otroků a feudálních poddaných.

V malém to vidíme i v naší společnosti v Česku. Systém si udržuje armádu "nevzdělanců" a "nepřizpůsobivých",které vyplňují díru ve stádu těch "ostatních"..

Z výše uvedených důvodů mnohdy zůstává jen fakt,že tito " zaostalí" budou rychleji uspokojováni v "nové" společnosti,která přichází.

Kdo nic nemá,tomu se životní úroveň zvyšuje rychleji, než těm s osobním majetkem, o který vývojem přicházejí.

Z toho je vidět,že rozvoj v Číně,Africe,Latinské Americe i v Rusku jde jinými cestami,než vývoj v USA či v zemích EU.Určité "kulturní revoluce" dnes nehrazuje terorismus různé úrovně.Tady nyní vše vidíme negativně.Jen analýza skutečných důsledků chybí.

Tak není nutno kritizovat napoříklad poměry v EU či USA,ale porovnávat úroveň lží z techto států se lží našich "elit".

Podle mého názoru začíná změna funkcí státu v USA, které se dají porovnat se změnami v carském Rusku po roce 1905 a vývojem po roce 1920. Bolševiků v Rusku bylo naprosté minimum.Organizovaných skupin v USA je mnohem větší množství.Asi již nepřijde v USA nějaká velká revoluce, jen nic nemůžeme vyloučit. Tahanice o místo prezidenta v USA po "upravených" volbách něco určitě ilustrují.

A vše tam směřuje úplně jiným směrem,než si tady vykládáme. Budeme se možná hodně divit.

V zemích EU tu jednotnou politiku také nebere již nikdo vážně a separatické tendence budou narůstat.

Evoluční sociální vývoj má svá pravidla,která ještě plně neznáme..Určitě se neotočí kolo dějin zpět. Jedna era skončila a druhá ještě nemá sílu k revoluci.

Bude prostě líp !
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | pátek 9.7.2021 8:29 | karma článku: 7,37 | přečteno: 191x