Já se CHCI svobodně rozhodnout v referendu, za sebe říkám NE EURO.

To samozřejmě není můj názor,to je názor diskutéra v diskuzi k článku o úvahách pana premiera Sobotky. A ten nemá urychlené přijetí Eura ze své hlavy,to je názor představitelů EU.

Samozřejmě jsme se zavázali při vstupu do EU přijmout Euro. Slováci se jako jediní zachovali správně a co nejrychleji Euro přijali. Dnes si již na Slovenskou korunu nikdo ani nevzpomene, protože k tomu není žádný důvod.

Když dnes naši političtí matadoři vykřikují něco o referendu o přijetí Eura a nebo o vystoupení z EU, tak  jsou lháři. Jestli oni nemají správné informace,tak je nemá nikdo.

Když lže Tomio Okamura či jiní,tak je to jen oblbování davu s cílem získání míst v parlamentu.Bohužel většina poslanců či zájemců o práci v parlamentu v tom vidí jen body pro jejich osobní efektivitu. Bohužel je jen málo poslanců a členů státní správy, kteří pracují pro společnost s plným nasazením.

Nepřijetím Eura jsme si prodloužili svoji současnou agonii a budeme se s tím muset vypořádat. Dnes již není problémem zjistit stav jeho bankovního konta kohokoliv a kdekoliv.Samozřejmě jsou výjimky,ale k nim se běžný člověk nedostane.

Současný stav jen parazituje na financích EU ,protože jedinou možností je umělá manipulace naší současné měny ve vztahu ke světu,respektive k Euru a USD. Každý , kdo se tváří jako ekonom a říká něco jiného,tak lže. Na druhou stranu platíme za naše parazitování obrovské částky pomocí České národní banky, která nám tu "efektivitu koruny" zase odčerpala umělým znehodnocením.

Máme význam jednoho většího světového města či oblasti. Nic víc Česko ve světě neznamená.Vše ostatní je jen hra za celospolečenské peníze a na úkor života běžných lidí. Nač jsou nám investice do armády,když armáda slouží jakýmsi nadnárodním cílům. Nač jsou nám sankce vůči Rusku,když nejsme schopni podpořit nikoho na Ukrajině a sami si podřezáváme naši hospodářskou větev. I všichni v EU vědí,že ty sankce realizují  ve prospěch jakéhosi světového pořádku,kde nemáme ujasněno nic.

Budujeme si tady nenávist ke všemu,co funguje za našimi hranicemi i když prakticky již žádné hranice neexistují.Nemůže se opakovat rok 1968 a bohužel ani rok 1989.Rok 1968 přišel moc brzy a tak byl zlikvidován a rok 1989 byl promarněn také. Osdmítání vstupu do Eurozony je stejnou,promarněnou šancí,kde si již jen věci namlouváme a nemáme je ničím podložené.

Když čtu úvahy mnoha lidí,kteří vůbec netuší, jak svět funguje, tak to není k smíchu ale k pláči.

Když čtu úvahy o jakýchsi "čmoudech",kteří tu nebudou nic dělat a jen se válet a žít ze sociálních dávek,tak je "cikánská" otázka jen jakýmsi folklorem minula či dneška.

Premier Sobotka určitě nepochopil pravdu,kterou nyní hlásá.Ale je pozitivní,že alespoň přednáší názory většiny politiků v Evropě.

Samozřejmě každým rokem nyní, již jen něco ztrácíme.Nové technologie pro lidstvo přicházejí a my se musíme aklimatizovat na tento vývoj. Bez společné měny to vůbec nelze realizovat.

Čekám na příslušný sobotní večer,kdy nějaký premier prohlásí,že od pondělka tu máme Euro a do tří měsíců si musíme peníze vyměnit a přebytky uložit na české bankovní účty. Nějaké dvojité označování cen po dobu jednoho roku je již minulost. Vše bude mnohem jednodušší a vše je již jistě připraveno. I bankovky a mince možná již někde čekají na expedici.

 

A potom bude líp ! 

a bude konečně větší klid.

 

 

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 10.10.2017 8:55 | karma článku: 11,21 | přečteno: 669x