globalismus a vlastnění výrobních prostředků včera,dnes a zítra

Vlastnictví výrobních prostředků byla základní mantra v dobách před rokem 1989.Zaklínači hadů v dalším období měli jedinou pravdu. Soukromé vlastnictví je nedotknutelné.a priviligované.Není nic lepšího.Omyl !

Zástupce sicialistických myšlenek mají snad jasno. a mají argumenty dosti závažné.

Jak může soukromý subjekt být  v monopolním postavení, když jeho žádný orgán v majetkové struktuře není volen obyvatelstvem,kteří jsou jediní uživatelé jeho výrobků či služeb. Výběr nemají.

Dnes to vidíme velmi názorně.

Neexistují závazné normy na mnohé výrobky. Výrobu energii a dovoz čehokoliv ze zahraničí ovládá korporátní mafiánská struktura..

Tzv. optimalizace daňové strukrury nás poškozuje v rozsahu stovek miliard Kč. Rozkrádání při objednávkách ze státních zakázek dosahuje tokových objemů,že je vyšší než objem zisku z prodeje drog a zakázaných léků.

Tyto věci mohou zůstat u nadnárodních korporací v sokromém vlivu ? A v celé výši ?

Jak se bude platit sociální a zdravotní pojištění u nadnárodních korporací ? Stejně jako dosud. ?

Jak se provede zespolečenštění bankovního sektoru ? Pomůžou složité sektorové daně ? A kdo to vše bude hlídat a kontrolovat. ?

Naivní kecy o solidaritě ostatních států EU jsou jen pohádky. Košile je vždy bližší než kabát a hněv vlastních občanů je nebezpečný.

Jaký bude vývoj u nás ?

Naivita odpůrců Babiše na jeho výjezdech to krásně dokresluje. To je opravdu úroveň ? Argumenty bez účinku a doložení. StBák po 35 letech je fakt nebezpečný ? 

Babiš velmi pravděpodobně zvolí trik Zemana a odjede v klidu do Francie Kandidovat na prezienta nebude.. Nedokáži si představit důvod, proč by to dělal.?

Když vyhraje generál,tak bude zase o čem mluvit. Když vyhraje Středula,tak  zlikviduje současné odbory.. A kdo má ještě šanci ?

Komunální volby jsou předem rozhodnuty a připraveny. Koalice dobrá píce, zasejme ji ještě více.a hlouběji.

Další 4 roky v ...........

 Kdy budeme mít to Euro,aby bylo na co nadávat ?

Bude potom líp ?

 

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 13.8.2022 13:12 | karma článku: 17,96 | přečteno: 401x