Fenomén naší pitomosti.Zpráva o duševním zdraví společnosti.

Jistě jste si všimli,že mimo počmáraných zdí uměním graffiti se rozbíjejí okna. Kdekoliv se něco uzavře na delší dobu,tak  přijdou lidé a rozbíjejí okna. Souvisí to s naší národní povahou,kdy si nevážíme cizí práce.

 

Úplně stejně se chová stát a jeho úřednictvo. Zkouší,co lidé ještě vydrží.Považují nás za nesvéprávná individua a tak máme stanice technické kontroly,inspektoráty životního prostředí,hygienické stanice,Městskou policii a nově organizované  nástupce pomocné stráže VB. ( policie v dobách před rokem 1989).I systém vytváření cen u komodit,které jsou nařízené či monopolní, a které vychází z podobných principů.Nemohou se bránit,tak je postihneme !  Proč máme desítky zdravotních pojišťoven ?,Když může být jen jedna sociální ? To lidé nevidí ?

Co asi v hlavě bzučí člověku,který vezme kámen a vhodí ho do uzavřeného okna ? A to dokonce do velkých výšek u průmyslových objektů.Stačí se dívat z okna z vlaku. To je úplně neuvěřitelné. Stejně tak počmárané nové nátěry a omítky. Žádný nově otevřený podchod tomuto způsobu konání není ušetřen.

Měly by se posílit jakési stanice psychiatrické pomoci obyvatelstvu. Společnost je duševně nemocná a nic s tím nenaděláme ?

Zapomínáme,že se situace bude neustále zhoršovat a z malých zločinů budou velké problémy. U cikánů se vykřikuje něco o nepřizpůsobivém obyvatelstvu,ale je to naše vina,protože mnoho lidí si sami pomoci nedokáže.Z imigrantů budeme zase vytvářet gheta a stavět ploty.Rasismus je připraven k dalším akcím.

Jsme opravdu značně nemocná společnost a stát nic nedělá. A kdo je stát a proč je tady ? Aby se vytvářely trafiky pro vysloužilé pomocníky ?

Všichni vědí, co to je kšeft s chudobou.Miliardy ze sociálních programů získává mafie,která má vše v hrsti. Ani jedna ubytovna není založena na lidských potřebách,ale  jde o jakési folklorní systémy dneška.

Budeme muset vytvářet ozbrojené hlídky jako v padesátých letech v USA ? Nebo to bude jako ve státech západní Evropy,kde je práskání podezřelých na denním pořádku ?

Určitě se tento systém mnohým nelíbí,ale je podporován shora i sdola.

Probereme se ?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 14.2.2019 10:11 | karma článku: 16,99 | přečteno: 486x