Dokážete pochopit výstřel do vlastní nohy ? Nevzdělanost na pozadí sankcí.

Součástí sankcí dnešní doby jsou zákazy pojišťování letů letadel i pojištění nákladů lodí. Rusko se obrací k Islámským zemím, kde výše úroků není problémem a pojišťovací agentůry nemají právo podnikat. 

Mnozí odborníci u nás namítnou ,že to je hloupost. Přece systém úrokových sazeb a ratingové agentury jsou základním  kamenem fungování a efektivity všeho kolem nás.

HDP určuje náš život ! Opravdu ?

Není to náhodou naše hloupost ?

Nedávno byla podpesána dohoda mezi Iránem a Ruskem o spolupráci na vývoji letadel pro civilní účely a souvisejících služeb. Tady zase naši odborníci budou namítat,že pastevci ovcí nemohou vyrábět letadla a vytvářet zabezpečovací finanční instrumenty.

A zde je ten náš velký omyl. Irán bude centrem umírněného muslimského světa a ten je velký až obrovský. Do jeho sféry patříme i my i když to mnozí vůbec nepochopí a určitě ne jednoduše,Ať si myslíme cokoliv, tak patříme do skupiny indoevropských národů ,kam patřlla odedávna i Persie - dnešní Irán.

A tak se naše stagnace přetavuje postupně do bouřlivého rozvoje v jiných částech světa.  Tady máme sice strach z vývoje Číny, ale tamní filosofie s přímou expanzí vůbec, mimo svá území nepočítá. Sibiř je výjimkou - tp je přirozený návrat k prastarým územím,kde i část Číny byla odedávna.

A tak jen pár otázek .

Dokáží si naši experti vůbec představit jiný garanční systém, který byl nahradil dnešní systém pojištění všeho druhu ?

Dokáží si naši bankéři představit zrušení veškerých soukromých úvah o výši úroků v bankách  a systém úroků nahradit vzájemnou garancí půjčovatelů a přijemců úvěrů ? Současný systém pojištění vkladů  již nefunguje. Viz systém v bankách na islámském principu.

Jednoduše řečeno. Nový systém je již tady. A naše přešlapování na místě ztrácí smysl. Vedení EU se potácí mezi post socialismem a těmito budoucími principy.

A naše fialová vláda se potácí v myšlenkách při návratu k nápadům trochu platným před 40 lety ! Probuďte se soudruzi do reality !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 30.7.2022 11:23 | karma článku: 27,08 | přečteno: 837x