Daně a jiné bláboly elit - nejen u nás.

Kdysi jeden slavný ekonom prohlásil,že spokojenost lidí v systému je přímo závislá na tom, jak je  dokonalý daňový systém. Samozřejmě ve vztahu k lidem. Tady se řeší mnoho věcí, ale zapomíná se na to, že vše se dělá jen pro lidi.

Naše ministryně financí je jen loajální služebníček někoho jiného. Sama nemá nápady, a nebo se bojí kritiky. Předvedla svůj postoj již dokonale. Premier Babiš  je jistě schopný manažer,ale určitě již zlistil,že nelze řídit stát jako  podivnou firmu Agrofert.

Zatím se všichni elitní a údajně zodpovědní brání základnímu faktu. Česká republika je zanedbatelné množství lidí,které pro EU i svět je jen na hranici chápání. Nepotřebujeme vůbec žádnou armádu a budujeme ji. Potřebujeme propojený nadnárodní policejní i zachranný systém a nic nepřipravujeme. Potřebujeme i harmonizaci sociálního,právního a daňového systému a nějak na to zapomínáme.

Tak jaké máme vlastně daně.

Základem jsou podle mne tři základní. daně.

Sociální pojištění se skrytým pojištěním důchodovým

Zdravotní pojištění

 Daň z přidané hodnoty

Daň z příjmu fyzických osob by se mohla vyřešit zavedení minimálního nepodmíněného příjmu. A to by se mělo udělat jednotně v celé EU.

U podnikatelů a právnických osob bude nutná harmonizace zdanění nadnárodních robotizovaných pracovišť.

U sociální daně by se mělo současně zamezit tímto postupem i zneužívání sociálního systému v rámci kšeftů s chudobou. Jde o obrovské peníze, které tečou do nesprávných kapes.

Další zásadní daň je zdravotní pojištění. Zde také dochází k obrovskému a nekontrovatelnému zneužívání tohoto systému k obohacení těch " vyvolených". Návrhy na spojení vybírání SP a ZP  finanční správou je krok správným směrem.

O těchto problémech se samozřejmě ví,ale zatím jsou všichni důležití dost zapojeni do těchto kšeftů.

Stejně tak by se měl odplevelit systémy kontroly a vybírání DPH, protože tam dochází k obrovským únikům do států, kde je DPH nižší a nebo jinak konstruovaná.

 

Daň z majetku  bude asi nějak zavedena v rámci EU,Stejně jako dědická daň. Zatím si tady vytváříme určité výjimky,které časem zase nebudou.

Silniční daň je vlastně nahrazena velkou spotřební daní z pohonných hmot. A je zde velký rozdíl v rámci států EU. Zde snad probíhá diskuze,jak řešit vzájemnou dopravu v rámci EU a při vývozu.

K této dani přiřazuji i tzv. povinné ručení. I zde by měla nastat harmonizace

Další daní je například clo,které se zneužívá k politickým fintám a tlaku na zákazníky.

A k tomu je ještě obrovské zaplevelení všech systémů pomocí různých povinných poplatků

.Od nelogického navyšování ceny poštovních služeb, přes jízdné v hromadných dopravních prostředcích,až k povinnému ověřování podpisů u různých žádostí a placení poplatků na úřadech se státní správou.

Základním předpokladem je dokonalá kontrola. A ta chybí.

Soudy si soudí bez věcné i morální odpovědnosti.

Notáři a advokáti si mohou říkat o libovolné částky za svoji práci nad jakési normativy,ačkoliv je jejich práce nařízena zákonem.

Dále by mělo být vyřešeno zdanění místních služeb ve městech a obcích. Mimo poplatky za ubytování,které mohou být kontraproduktivní, tak jde o svoz odpadů a jejich likvidace. Dnešní systém přerozdělování takových peněz je značně korupčně zneužíván.

V zahraničí přecházejí tyto služby pod městskou ,či obecní správu, stejně jako zdroje a rozvody vody, včetně  čištění odpadové vody.( dobrým příkladem je Kanada)

Musíme si uvědomit,že takovéto zajímavé kšefty ovládla určitá mafie,která pomocí lobby poslanců bude vše brzdit. Snad dojde k osvícení elit v Bruselu a řešení této problématiky prosadí zhora.

Bohužel u nás bude nyní následovat období výkupu různých služeb od soukromých společností a odkup či výkup pozemků od spekulantů. Proto jsou schváleny ty šílené deficity .Jen tyto peníze zmizí komkolv jinam,než  do investic tady.

Drobnou daní jsou i různé autorské poplatky( nejen OSA), které se započítávají do ceny a poplatky za likvidaci nějakých speciálních odpadů. Tuto oblast již ovládá také specializovaná mafie a musí to převzít města a obce do své správy.

Kritici budou poukazovat,že státní vlastnictví čehokoliv  je vždy špatné. A to je obrovská lež,kterou prosazují právě ty mafiánské skupiny. Dnešní výpočetní systémy již  dokáží vše dokonale  kontrolovat online a tento systém musí být také pod speciální nadnárodní kontrolou.

Musíme si uvědomit,že nastává nová epocha ve vývoji společnosti v naší oblasti. Normální občan pochopí mnoho skrytých nařízerní,které budou lidem sloužit. Určitě budou i nápady,jak lidi více kontrolovat ve všem.

V USA a třeba v ČÍně se již hodně věcí kontroluje. Tady se kriticky hodnotí jen Čína,ale v USA je to mnohem hlubší systém, napojený na finanční systém i sociální a zdravotní. Informací máme již dost.

Současná podivná pandemie vše jen urychlí a prosadí. Kupodivu přišla ve správný čas a mnoho lidí to nechápe.

Doufejme,že vláda elit bude myslet i na posledního človíčka v celém společenském systému.

A potom bude určitě líp !

 

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 20.9.2020 16:40 | karma článku: 10,50 | přečteno: 382x