člověk hodně vydrží, má-li cíl !

Prý to mají napsáno v šatně naši hokejisté,kteří hrají ma mistrovství světa.Jestli jim to pomůže,jistě zajásáme.Podobné heslo by mělo být napsáno na každém ministerstvu i na budově vlády.Možná i na  budově parlamentu.

Hesla dnešní doby postrádají tyto základní pravdy. Prostě nám chybí určitá ideologie na úrovni.

Mít za cíl získat drahé bydlení je sice hezké,ale to by mělo být dnes právem každého člověka.Mít za cíl vzdělání je také hezké,leč jde vývoj takovým tempem,že i to je malo. Cílem je celoživotní vzdělávání bez ohledu na nějaké trapné tituly. A ty jsou mnohdy opravdu trapné a zaplacené dalším podvodníkům.Prostý člověk,který je rád,že s penězi vyjde si takové tituly nepořídí. Je jich dnes již hodně a když si některé přečtete,tak vůbec netušíte o co jde.

Úroveň začíná nejen na domovní schránce, ale například na vizitkách,které hýří barvami a vznešenými tituly.Někteří to podpoří super značkovým oblečením, nesmyslným autem,úpravou zevnějšku chirurgem  či tetováním.

Holt to je ta dnešní doba. Filosofii jsme zahnali do kouta a dříve opovrhovaný materialismus vybujel do obludných rozměrů.

Místo poctivé práce si státy vzájemně ukládají podivné sankce a cla. Navíc  buzerují své obyvatele .Svoboda jde tak nějak stranou. Musíme se řadit do jednotného šiku. Proč ?

Obyvatelé zase vytvářejí struktury,které někdy vybují do protestů ke skutečnostem,či osobám.Zde samozřejmě chybí ta koncovka či tah na branku,protože právě jim tam chybí ten cíl,který neznají.

Nemusíme se bohudík již řídit heslem "Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak",protože Sovětský svaz zanikl.Jen blbě chápeme,že Rusko již není Sovětský svaz a tak protestujeme proti Rusům také.Někdo protestuje i proti USA a EU a někdo proti Muslimům. Ale vždy jim chybí ten cíl, o který se mohou opřít.

Občas nějaká politická strana či hnutí vytvoří pomíjivý cíl k volbám,ale to nemá ten správný účinek. Podívejte se na hesla na volebních plakátech. Je to k smíchu a možná to vylepší Renčín.

Čekají nás volby do Evropského parlamentu a mnozí si již připravují stěhování do Bruselu.Lidé většinou ani neznají kandidáty a nevědí koho volit. Mnozí to zapíchnou a k volbám nepůjdou.Minule byla účast snad kolem 20 % a letos to nebude lepší. Jen ty židle tam máme rezervované a tak kandidátům o nic nejde. Někdo tu lotynku vyhraje.

Heslo " Bude líp" mám sice rád,jen to není to pravé ořechové. Mít se lépe by měla být také samozřejmost i bez hesel.

Tak vám přeji šťastnou ruku při rozhodování.Já opravdu ještě nevím,komu dát hlas a proč.

 Zatím je jedinou jistotou,že se země zatím otáčí pravidelně,měsíc svítí a voda v oceánech nestoupá nijak závratně. Stav mezinárodního obchodu není tak důležitý a parita hlavních měn prostého člověka také moc nezajímá.

snad bude opravdu líp !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 11.5.2019 10:44 | karma článku: 6,86 | přečteno: 124x