Čím nahradíme plyn z Ruska ? Naivní analýza vývoje.

Všichni odborníci říkají, že zrušit dovoz Zemního plynu do ČR z Ruska je nesmysl technický i politický. Další odborníci tvrdí, že ve středu Evropy je plynu obrovské množství a jen nejsou peníze a technologie na jeho využití.

Třetí znalci tvrdí, že to vůbec není fosilní palivo a stejně jako ropa i uhlí se tvoří neustále dál a nikdy se nevyčerpá.

Využití spalin ze spalování jakýchkoliv uhlovodíků je jen otázkou financí a technologií. Více méně nic není žádný zločinný odpad. Likvidovat stopu  CO2 je pitomost..Žádná neexistuje - jde jen o koloběh surovin.

Vše závisí na ceně energie, která se prý brzy začne využívat. Vůbec nejde o vytápění domácností, ale o průmysl a jeho potřeby.. Ona i ta umělá hnojiva pro zemědělství jdou vyrábět ze vzduchu, který obsahuje patřičné suroviny. A na dně moří jsou miliardy tun zmrzlých uhlovodíků, které se mohou používat. Jde jen o peníze- jak dosud vždycky.

Na druhé straně máme již produktovody, které je vhodné využívat. A když "sjednocený" Západ říká, že nechce nic od Ruska ,tak k tomu má asi nějaké důvody. Ale neříká B - co bude potom. v nejbližších letech.

Počítat s tím, že Rusko uzná své chyby, nasype si popel na hlavu a podepíše vše, co mu předložíme, je určitě nereálné. Jelcin tam již není.

Systém tržního hospodářství určitě již nikdo neobnoví.

Musí přijít jiný systém vývoje, který se špatně tráví v žaludcích těch "vyvolených". V jejich hlavách je ještě větší vichr. Nadnárodní řízení světového hospodářství s pomocí umělé inteligence je jen jiný úhel pohledu na socialistický přístup tehdejších "vyvolených ". Vývoj po spirále  přišel s odchodem generace pamětníků a tak bude vše přijímáno jako výdobytky dnešní doby. To je OK !

Ani Václav Klaus již nic neobrátí zpět. Svazáci ( přerostlí) v Bruselu to zvládnou.

Petr Fiala si již může nakoupit mávátka v unijních barvách.

Bude brzy líp !!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | středa 1.6.2022 13:32 | karma článku: 13,55 | přečteno: 291x