Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chceme dnes moderní socialismus a nebo chceme kecat nesmysly a blbnout i nadále ?

Mnozí " pravičáci", nechápající souvislosti, pomlouvají EU,že zavádí socialismus.Poukazují na období před rokem 1989, i když je nyní již rok 2020 !.Mladí neználkové komentují dřívější období jako dobu útlaku a nedostatku čehokoli.

Přiznat, si, že dřívější doba žila v iluzích,jak vše rychle doženeme není jednoduché. Jenže dnes máme veškeré možnosti, jak použít výpočetní techniku a umělou inteligenci. Neználci na ministerstvech s korupčním potenciálem podepisují nesmyslné částky na zajištění SW pro nové projekty.¨Vše se raději rychle zametá pod koberec,protože nevzdělanost současných " kádrů" dosahuje obrovských rozměrů. V rámci alibismu se vytvářejí různé komise,protože nikdo nechce rozhodovat sám. Bojí se následků.

Do ekonomiky se vložilo mnoho politických nesmyslů a vyhození pracovníci ministerstvech se zapojují do protiruských a protičínských nátlakových politických skupin. Dnes to snad již vrcholí a následně přijde období rozumných úvah.Copak nás Rusko a Čína nějak utiskují ? Proč pořád hledáme nepřítele jinde, než u sebe samých.

" Západ" nám již nepomůže v ničem. Zadluženost v rámci EU je dost čílená a zadluženost USA ukazuje směr dalšího vývoje. NĚCO se musí změnit ! Samořízení podle tržních principů již opravdu neexistuje.Plamenné řeči "pravičáků" to nevyřeší.

Svět se musí rozdělit na mnoho různých skupin,které budou moci a chtít spolupracovat. USA,Anglie,Indie,Čína,Rusko a možná Brazilie mohou svoji ekonomiku realizovat vnitrostátně. Většina států musí zavést nějaký systém,kde by se mezinárodně nevykořisťovalo ,či lépe neokrádalo.

Když se dnes u nás na vládní úrovni projednává nedostatek pracovníků,tak se nehledají příčiny uvnitř( zanedbaná výuka a celé školství),ale plánuje se přesun kvalifikovaných zvenčí. Dnes se s těmito lidmi látají problémy třeba ve stavebnictví a zdravotnictví. Ale tamější kvalifikované síly budou asi někde chybět ?

Pokud vím,tak nadbytek lékařů  je například na Kubě. Ale ti nejsou politicky na výši a mohli by tady dělat nějakou revoluci. Navíc moderní medicínské prostředky a postupy zajistí,že i tady bude nadbytek lékařů současné doby, a to velmi brzy. Nová průmyslová revoluce 4.0 vytěsní mnoho současných profesí a pracovní trh na to musí nějak reagovat..

Důchodci nemusí být postrachem společnosti,ale nová daňová soustava by měla umožnit i dobrovolnou práci pro seniory..

Vše je docela v principech jednoduché, ale velmi obrtížné z hlediska chápání většinové společnosti.

Daňový systém vždy ukazuje na úroveň spokojenosti a výše daní určuje i míru této spokojenosti.

V případě,že se státy EU rozhodnou pokračovat v současné práci,tak se musí přehodnotit mnoho daňových zásad.

Z hlediska obyvatelstva jde zéjména o zdravodní a sociální systém a harmonizaci těchto daní v rámci EU.

Důležitou součástí jsou například nespravedlivé daně ze soukromého vlastnictví nemovitosti. A ty platí nejen majitelé rodinného bydlení,ale i nájemníci kdekoliv Ty by se měli zrušit jako nespravedlivé, násobné zdaňování soukromých investic pořízených ze zdaněných příjmů.Přitom veškeré náklady na opravy či modernizaci jsou zatíženy DPH..

Základem daňového systému by měly být samozřejmě daně mpdifikovaného typu DPH,kombinované s určitými daněmi typu daně z obratu a místními daněmi, jako to mají například v USA. Náklady na vyhledávání současných možných daňových optimalizací a odklánění jsou již obrovské a většina odklonů peněžních prostředků mizí v nenávratnu.

Podpora automobilového průmyslu nic nepřinesla občanům a současný systém DPH nahrává obrovským daňovým únikům.. Federalizace či konfederalizace Evropy by to vyřešila jednoduše.

Silniční daně jsou totálně nespravedlivé,protože jakákoliv neefektivní a zbytečná činnost se přenáši zpětně na občany.  Kdyby se v celé EU zrušila silniční daň a dálniční poplatky,tak by se ušetřily obrovské částky

Vývoj nelze ukecat nějakými politickými důvody . Když se zatíží jakékoliv příjmy lidí i společností nesmyslnými daněmi,tak to jen zhorší situaci. Místo důsledných kontrol se zavádějí sankce,které stejně nelze kontrolovat. Viz současné EET, kde statisíce subjektů nikdo nezkontroluje lidskými kontrolory ani náhodou.. A to nezvažuji korupci bez zodpovědnosti.

Vývoj zastavit nelze. Určitá socializace společnosti dnešní doby již přichází. Likvidace malých firem pokračuje a základem bude znovu zaněstnanecký poměr nového typu. Pracovní doba přestane již být tabu a po zavedení minimálního nepodmíněného zaručeného příjmu bude prostor pro nové možnosti..Odstranění zbytečné daně z příjmu a zavedení paušálních daní pro zajištění zdravotní péče pomůže také. Zdanění robotizované výroby pro zajištění sociálních programů si vyžádá zásadní změnu přístupu k těmto věcem. Proč má být lidská práce dražší než práce robota ? Proč nemohou být běžné krátkodobé pracovní závazky s minimální administrativní náročnosti ?  Stačí se zamyslet,jak se navýší produktivita práce na robotizovaných provozech s minimálními náklady na lidskou sílu.

U rčitá socializace společnosti působila v minulosti  desítky tisíc let. A nyní je tu již nová doba a vyšší úroveň celé problematiky..

Prostě - nic zastavit nelze a bude jistě líp !

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 25.1.2020 11:12 | karma článku: 18,72 | přečteno: 998x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma: 10,60 | Přečteno: 457x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma: 18,76 | Přečteno: 515x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma: 16,05 | Přečteno: 506x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma: 15,60 | Přečteno: 531x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Velké ošálení dneška. Hrůza z pravdy kolem nás.

90 % dnešních rusobijců vůbec neví,proč tak činí. Putin to určitě není. Ten odejde a nic zásadního se nestane.Kdo dnes studuje v archivech,co se dělo před 100 lety ?Jaká byla úloha Kerenského a Uljanova- Lenina.Kdo to byli ?

12.1.2023 v 9:37 | Karma: 10,71 | Přečteno: 337x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

POLITICKÝ DIÁŘ: Lídr Zdecháč, cirkus Piráti a Ivánkova cesta

13. června 2024

Premium O složitostech vládních stran, sjezdu Pirátů v cirkusovém stanu i skoku Mikuláše Ferjenčíka nikam,...

Pilulka na rozdíl od potratů přežila. Nejvyšší soud USA ji odmítl omezit

13. června 2024  17:51

Nejvyšší soud Spojených států jednomyslným rozhodnutím odmítl žádost odpůrců potratů, aby omezil...

Poslanci se hádali o statusu umělce. Odfláknutý návrh, říká Pokorná Jermanová

13. června 2024  8:37,  aktualizováno  17:45

Poslanci ve čtvrtek schválili navýšení peněz pro Státní fond podpory investic. V prvním čtení...

Z výnosů ruského majetku se zafinancuje půjčka pro Ukrajinu, dohodli se lídři G7

13. června 2024  16:23,  aktualizováno  17:16

Lídři zemí skupiny G7 na summitu v Itálii nalezli shodu ohledně využití výnosů ze zmrazeného...

  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 876x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........