Česko zvažuje, že část vakcín daruje chudým zemím, možná do Bhútánu

Chápu vládu,že to nechce vylejvat do kanálu.Ještě by tam mohli pochcípat nějaké ekobakterie.Nejsem očkovaný a nebudu.Příznivci očkování se tváří jako sekta,která vše ví. Opak je pravdou.

Na odborné úrovni se zatím výhradně mlží. Uvádějí se podivné souvislosti a jde jen o velký byznys pro zúčastněné.Nechci kritizovat Babiše a jeho melodyboys,že šli do zřízení očkovacích center. Asi nebyla jiná možnost. Vydělali pouhých  pár desítek miliard Kč. Ostatní vydělali stovky miliard Kč na vyvoláním strachu z virů. Musím se mát, kolik miliard korun vydělali podvodníci s různými dezinfekčními prostředky. Přitom vir je natolik odolný,že žádný alkohol ve spreji mu neublíží. Více tohoto nezdaněného lihu stejně skončilo  při výrobě falešných alkoholických nápojů..

Nevěříte ?

Aféry se postupně provalí.Jen mrtví nebudou .Vzdělání pokročilo. Do desinfekcí se "dává" kvalitní líh.A Cisterny ho dováží z Ukrajiny,Polska a dalších zemí.Výrobní cena pár korun. A kolik stojí půl litru takové "desinfekce" ?

Naše kocápka plave dál a opozice straší zdražováním. Zapomíná se na základní kapitalistický postulát,že ceny určuje zákazník  podle stavu trhu. Dnes rozumní lidé pozastaví své stavitelské výboje a přesycený trh se zase uklidní. Samozřejmě pár firem zkrachuje,někdo něco někomu ukradne a pojedeme dál.

Ale perspektivy nemáme. Takto blahobyt určitě nevybudujeme,když se budeme vzájemně okrádat. Soudy jsou tak zkorumpované,že vyhrají zase ti ,co platí jiným.Samospráva obcí a měst je jen velká mafiánská lobby, která kdysi fungovala podobně v Italii a USA ,kam se část Italů přesunula.

Stejně tak funguje vláda,ministerstva a veškeré státní úřady a instituce.

Kdy a jak to skončí nikdo neví.V Německu tento stav vyřešil Hitler před mnoha lety.Určité nacionálně fašistické  tendence má zdejší elita také,ale vůdce tu ještě není. Pan Okamura to určitě nebue,Ani velitel Pirátů či komunistů.A Babiš udejde do zapomnění.

ANO byl možná dobrý projekt,ale dnes již není. Uváděné tendence zvítězily i tam.

Musí přijít úplně jiný systém hodnot a tady na to není síla ani chuť. Osobně věřím,že změna systému přijde z USA. Jak to tamní společnost vyřeší netuším. Mohu použít výhradně intuici a ta může být i falešná.

Jako jsme koukali přes kopečky před rokem 1989, tak budeme zírat i nyní. Třeba do Německa.

Jediným východiskem je federalizovaná Evropa v nějaké upravené formě konfederace švýcarského typu.

Mnoho dnešních úspěšných států má formu jakéhosi soustátí s odlišnými pravidly odpovídajícími podmínkám oblastí.

Nemůžeme se zhlédnout ani v Rusku a již vůbec ne v Číně.

 

Jedno je jasné - bude líp

 

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 15.6.2021 16:32 | karma článku: 4,07 | přečteno: 125x