Česká republika je toho názoru, že okupace ukrajinského Krymu je zcela nepřijatelná

Prohlásil to premier Andrej Babiš a tak to bude jistě pravda. A kdy požádá Morava o sebeurčení podle mezinárodního práva. Přijde něco podobného třeba v Kalifornii ? Jen kdo je vlastně ta Česká republika ? To jsme my všichni ?

Změní tyto trendy uspořádání současného světa ? A nebo jsou to jen výkřiky do tmy ?

Co by se stalo,kdyby se ta Morava opravdu odtrhla ? Podle mne nic . I Praha by mohla být samostatným státem se svojí policií a domobranou žižkovských frajerů. .Armádu by určitě nepotřebovala.

Byly doby, kdy bylo nutno vytvářet megastáty a imperia.A byly doby,kdy třeba v Německu bylo státečků až až.

I v tom zatraceném Rusku byly gubernie vlastně samostatnými státy.Dnes se to dokonce pokouší nějak obnovit a vytvářejí si vlastní vlády. Jen dost se skřípěním zubů vrchnosti.

Jistě i v USA jsou tyto tendence a v Kanadě to možná vyřešili pomocí zvláštního uspořádání frankofonních a anglických skupin.

V Africe se to také jistě začne brzy vařit.Jen se musí překonat ten současný neutěšený hospodářský stav využívaný různými nátlakovými skupinami. Co se děje v Latinské Americe moc nevíme. Z podivných důvodů zde trvá již mnohaleté tabu na přenos informací. Asi si tam vystačí a nepotřebují Evropu ,aby jim radila. Nejsou tam žádní blbci.

Tady pořád hasíme nějaké nezapálené požáry a vytváříme atmosféru strachu. Imigranté se pomalu vracejí domů.A zase budou chybět pracovní síly. Ta robotizace se nějak zadřela a asi to bude trvat déle než se plánuje.

Ale svět opravdu nestojí na vývoji situace na Krymu , i když to tak asi vypadá. Raději se sami zničíme,ale budeme bojovat za něčí ideály. A navíc zbytečně. Lidé si to stejně udělají podle sebe.

Ani sebedokonalejší zbraně nepomohou proti logickému vývoji civilizace.Ty odstředivé tendence budou pokračovat a spojovaní nových celků také.

Proč si konečně nepřiznáme,že rozumným východiskem v dnešní době je konfederální Evropa ?

Máme mnoho řečí,ale ta harmonizace společnosti nefunguje. A asi ani fungovat nebude.Stačí jen normálně přemýšlet.

Francouz se nestane Čechem a Ital Bulharem. To tak prostě nepůjde.

Vliv náboženství upadá a nová autorita tu chybí.Chybí nám ta nosná ideologie celé společnosti. Kam to vůbec vše směřujeme ? Chceme neustálý růst čehosi ? Normální lidé určitě mají jiné plány. A zisky nadnárodních super firem nás moc nezajímají.

Chceme mír a přátelství mezi národy a pomalu se za tyto myšlenky stydíme. Proč ?

Pořád si hrajeme podivné hry na přátele a nepřátele. Proč ?.

Chceme jednoduchý obyčejný život a klid. Samozřejmě potřebujeme žít a vychovávat děti.

Nebo je vše jinak ? Chceme zemřít jako hrdinové,kteří budou zachraňovat něco,co nevíme ?

 

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 21.10.2018 19:47 | karma článku: 23,77 | přečteno: 660x