Byl jsem včera na Václaváku.

Dole na Zlatém kříži se koncertovalo ohledně Bílé pastelky a nahoře za hojné asistence speciálního oddílu policie se demonstrovalo proti prezidentovi a Andreji Babišovi. Bylo tu pár desítek aktivních odpůrců a většina čekala na ?

Odpůrci těch uvedených zřetelně neměli ujasněno proč a jak demonstrovat. Vše bylo velmi amatérské a chyběla tomu ta atmosféra nadšení, kterou si ještě  pamatuji z roku 1989. Taková sranda akce. Zaujal mne jen  Miroslav Kalousek, který to jistil z chodníku.  Když jsem zjistil , že to mají  hoši v rukou, tak jsem raději odešel. Nevím o co jsem přišel,ale v mediích jsem se nic nedozvěděl.

Moc velký dojem to na mne neudělalo, i když si myslím ,že důvodů pro demonstrace je pořád dost. Tady jsem bohužel nepochopil, že štěstí pro lid v ČR závisí pouze na dvou pánech velmi rozdílného ražení.

Kdyby to bylo možné a takto rychlé,tak bych se zapojil a dělal třeba kozelce pod Svatým Václavem.

V současnosti budeme muset s pomocí stávající vlády odrážet tlak na přijetí Eura,který již dlouho nevydržíme. Musíme si uvědomit,že máme šanci vypadnout ze hry.

Andrej Babiš se již nebude zodpovídat za zavedení stávajícího EET a tak bude pro změnu v době do voleb zase odpůrcem tohoto výmyslu. Přitom mu každý rád poradí, že jde hlavně o paušalizaci všech malých po vzoru třeba Německa,kde to mají již dávno vyřešeno.Chorvatsko bych již neřešil. Tam blbnou i nadále a realizují další ekonomické hlouposti.

V Německu mají zmapovány všechny oblasti a s pomocí hospodářské komory v jednotlivých oblastech a městech. Vše s přihlédnutím ke skutečnému provozu a sortimentu , kdy vám finanční správa nabídne paušální zdanění vašeho byznysu určitou částkou a vy se již nemusíte zabývat účetnictvím ve vztahu k dani z příjmu vůbec. Jistá evidence obratu zůstává, protože se celý systém musí průběžně upravovat podle vývoje  situace. Samozřejmě nemusíte na návrh finanční správy přistoupit a vše můžete evidovat.Jenže náklady na účetnictví stoupají a selský rozum velí ke správným postojům. V Německu to nakonec vedlo k navýšení daňových příjmů !

Doplňuji osobní zkušenost ze Španělska ze zemědělských tržišť. Zastřešený prostor je osazen pulty a obecními váhami spojenými s kasou. Správce tržiště křídou píše na tabuli minimální ceny během dne,aby třeba nenastalo dumpingové ocenění produkce. Česky řečeno.Ráno je cena nejvyšší a během dne se snižuje. Nikdo si nedovolí podvádět. Váhy i kasy jsou obce a správce tržiště obejde postupně trhovce a vybere paušální daň a poplatek za prodej.. Velmi jednoduché a dokonalé.

U nás musí prozatím poslanci pochopit rozdíl mezi obratem, marží a ziskem. Stejně tak se musí probudit i veškerý úřednický aparát. Taky by bylo dobré znovu probrat k životu systém hospodářských komor, když již máme toho staronového presidenta. Jako dlouholetý člen Okresního představenstva vím o čem je řeč.

Do voleb může Andrej Babiš mnoho zvládnout a připravit pád současného mafiánského systému. Pokud ho nikdo nezastřelí a nebo nebude přejet  autem s pískem, tak má velkou šanci uspět ve volbách.

ČSSD nemá šanci k probuzení a současný premier Sobotka si již podřízl větev za kritickou hranici.On to budˇ netuší a nebo má zvláštní sebevražednou duševní chorobu.

Když do toho ještě přijdou volby v Německu a nějaké změny na mezinárodní scéně,tak je šance na nějaké změny k lepšímu

 

a potom bude jistě líp !

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 18.5.2017 14:31 | karma článku: 38,96 | přečteno: 2488x