Bůh nehraje v kostky

Možná to bylo trošku jinak a možná,že Albert Einstein nebyl první,kdo to řekl.Dnes je podivný tlak na mezinárodní úrovni,který odráží obavu jednotlivých velmocí o získání náskoku v nových technologiích.

Obrovskou chybou je,že pořád setrváváme na dogmatu soutěžení a snažíme se přechytračit ty ostatní.Hesla typu,že budeme lepší než jiní, nás jen srážejí zpět při případných neúspěších.A to ve všem.Nedoceňujeme určitý objektivní celosvětový společenský vývoj a snažíme se nějak potlačit ty ostatní. Událostí posledních let to dokumentují naprosto dokonale. Náhody neexistují a ten božský princip začíná konečně vítězit. Prostě Bůh nehraje hazard a v kostky.

Tlak na Rusko samozřejmě není jen ideologický záměr nějakých politických veličin,ale vychází z obav,že v Rusku jsou již někde dál. A ta obava je samozřejmě podložená i vlastními pokroky v základním výzkumu. Ale ten strach z vývoje v Rusku je asi opravdu dost podložený.Jen trošku jinak, než se to presentuje davu.

Souvislosti s tachyonovou energií,odkazem Nikoly Tesly i rozpačitým ukončením výzkumů a teorií  Alberta Einsteina nenechávají nikoho ze  zasvěcených v klidu. Když Putin vyhlásí, že mají již zbraně na nových fyzikálních principech, tak to něco znamená. Zcela určitě mají podobné zbraně i v USA, Číně a třeba v Iránu. Současné pohyby v cenách základních energetických surovin nejsou zcela určitě také náhodným jevem. Jde o biliony dolarů a takové věci nevznikají náhodou. Proč se to děje ? To není systém tržních principů. Takoví pitomci hospodářství nikde neřídí.

Samozřejmě se vypouštějí kouřové clony a znevažuje se vývoj nových pohledů v kvantové fyzice.Jen to určitě nevydrží věčně. Když se oddělí zrno od plev,tak nás čeká optimistická budoucnost. Samozřejmě jde o degradaci současných hodnot a pojmu bohatství.Musíme všichni pochopit,že jediným bohatstvím je lidská práce, jako realizace užitných hodnot.A je naprosto jedno,kde se lidská práce realizuje.Práce jaderného fyzika i rolníka na políčku v Africe má úplně stejnou hodnotu. To zatím těžko chápeme.

Pokud půjde vývoj správným směrem,tak nějaké surovinové základny ztrácejí smysl,stejně jako problémy s potravinami a pitnou vodou.Nějaké stěhování národů za lepšími podmínkami k žití se dají překonat úplně jinými prostředky, než s pomocí plotů,hranic a zbraní.

Pravděpodobně budu nazván pitomým sluníčkářem, či mnohem horším označením,ale je to jedno. Nejbližší roky nás poučí v tom,zda se budeme dále vzájemně dusit,a nebo při pochopení znalostí staroegyptských národů,či národů v sibiřských oblastech,či civilizací v Amazonii půjdeme dál.....

Přál bych současné světové generaci,aby za pár desítek let již mohla dýchat mnohem svobodněji, bez zbytečných politických hesel o té správné demokracii.Šanci máme.

Problematiku lze studovat v mnohým presentacích na youtube v mnoha jazycích.

Bylo by to krásné a bylo by jistě líp !

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 1.4.2017 22:00 | karma článku: 7,73 | přečteno: 415x