Boje mezi taxikáři a řidiči Uberu, na místo jede i policie

Již je to tady.Nové možnosti  v IT technice dokáží fungovat lépe a laciněji než staré způsoby.Jde o určité sdílení dopravních prostředků i když nelze vyloučit určitou konkurenci v dopravních službách.

Jde o aplikaci v "chytrých" telefonech, která ukazuje cestu do budoucnosti. Ve světě se již konstruují dopravní prostředky,které budou fungovat bez řidiče vůbec. Nejde jen o taxislužbu,která prakticky zanikne,ale i o autobusy různé velikosti a účelu,které dokáží 24 hodin denně sloužit svým zákazníkům.Nebudou nutné žádné bezpečnostní přestávky a únava řidičů bude vyloučena úplně.I rychlost dopravy se navýší,protože již současná technika to umožňuje.

Současné navigační systémy již disponují takovými možnostmi,které spolu s určitou umělou inteligencí dokáží tyto služby realizovat. A nejde jen o osobní přepravu lidí,ale o přepravu nákladů libovolného složení. Vše směřuje k určité unifikaci , což snad vyvrcholí i unifikaci provedení těchto dopravních prostředků. Již i ekologové konečně poukazují na nesmyslnost pořizování stále nových automobilů, jejichž likvidace je neustále komplikovanější. Vůbec není nutné každých 10 let vyměňovat své automobily, když budou konstruovány na mnohem delší životnost. Automobil ztratí své místo v žebříčku presentace a stane se jen užitným prostředkem pro lidskou společnost.Dnes již také nenosíme za pasem kované meče,které byly dříve nutností a presentací postavení ve společností.

U budoucích elektromobilů to bude ještě zajímavější,protože časem odpadne i síť rozvozů paliva pro tyto automobily. Samozřejmě není možné budovat zase síť nabíjecích stanic a spotřebovávat draze vyrobenou elektrickou energii. I použití nabíjecích baterií na jakémkoliv principu není řešením. Nejen,že automobily budoucnosti asi budou vypadat úplně jinak než současné modely,ale musí jít i o celospolečenské řešení,které vyloučí jakékoliv pokusy s podvodným jednáním. I když dojde k uvolnění značné kupní síly, tak musí nastat pokrok i v této oblasti a odměňování lidí za jejich činnost se bude odvíjet od jiných sociologických principů.

Současné odmítání minimálního zaručeného nepodmíněného příjmu je v očích pravicových konzervativců určitým nerealizovatelným postupem,ale plýtvání celospolečenskými zdroji se odstraní i zaváděnou umělou inteligencí. Tyto matematicko-kybernetické přístupy vyloučí i politické zasahování do výrobních,dopravních a obslužných systémů a řízení společnosti bude fungovat značně jinak než dnes.

Jistě budu nazván snílkem,fantastou a agentem komunistické strany, který nechápe jak funguje život. To jsou jen obranné reakce zastánců starých pořádků.Jiná cesta nikam nevede a i žvásty v předvolebním období vše ukáží v plné nahotě.

Celý proces není prací na staletí ale maximálně na desetiletí. Současná odcházející generace vše pochopí a mírový rozvoj v "rozvojovém" světě bude tím správným katalyzátorem i změn u nás.

A potom bude dozajista líp !

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 18.9.2017 15:14 | karma článku: 11,81 | přečteno: 627x