Bezradnost ve vedení EU. Revoluce v počátcích. Existuje vůbec nějaké vedení ?

Sice tu nemáme ještě Evropský federativní stát, ale blížíme se tam zcela jistě. U nás mnoho lidí špatně chápe, že nemáme již možnost vytvářet vlastní revoluci podle svých představ. Jsme mrňavý státeček bez významu .

Tak nějaké demonstrace nemohou nic zásadního změnit, Namlouváme si, že by to mohla být jiskřička, které zahájí velké změny.

Ale je to jinak.

Systém, který tu funguje, je takový socialismus diktátorského typu bez toho diktátora. To není kapitalismus s fungujícím trhem a vztahy. Trh byl zlikvidován před více než 100 lety v roce 1913 zavedením soukromých intervencí do státního bankovního systému. FED ovládl svět a trvá to dosud. Pořád je pomocí FEDu ovládáno Rusko, Čína i mnoho dalších obrovských zemí.

Sice se vytváří systém zemí BRICS a dalších organizací,ale nekrytý dolar vládne světu dále. Škody při boji s dolarem by byly tak astronomické, že nikdo nemá odvahu ten boj začít. Zavádět nějakou měnu krytou zlatem je také nesmysl. To vidí dnes jak Rusko,tak Čína i Indie. A celosvětová shoda neexistuje a dokonce ani existovat nemůže. Na co jsou dobré lži a sliby ?

Naši "vlastenci" jsou značně naivní a nechápou souvislosti.

Necháme si naši korunu a vystoupime z EU ? To nás nějak zachrání ?

Dnes tu máme zkoušku ohněm.

   Inflace poroste dále, a  zdaleka již není ve výši kolem 20 %, jak uvádějí "odborníci". Prozatím nenarůstá nezaměstnost. To je jen optické zdání, protože se plánuje propouštění celých odvětví a jejich likvidace. A vyplácení jakýchkoliv podpor jen tu inflaci prohloubí.

Zatím nevidíme světýlko na konci tunelu. Růst úspor lidí a pohyb akciového trhu to nevyřeší také. 

Práce, jako taková, je jedinou hodnotou do budoucnosti. Cokoliv jiného jsou jen materiální překážky vývoje. A celé snaha společnosti musí mít cíl v potřebách lidí.

Na co je nyní dobré, když některé spolenosti mají nadměrné zisky a chudí lidé se nebudou moci ani ohřát ?  Postavíme další paláce konzumu ?

Každý vidí, že se něco musí změnit. Jen odvahu již nemáme a nikdo nás nebere vážně.

A o tom to je.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | úterý 25.10.2022 12:44 | karma článku: 21,23 | přečteno: 524x