Babiš se ve Sněmovně rozčiloval: Dokud já budu premiér, slevy budou

¨Každá sleva je pro příjemce příjemná,ale současný systém je jen snaha o ždímání Státního rozpočtu.Jezdím vlakem rád a úroveň cestování se zlepšuje. Přece dnešní technika již umožňuje dokonalé mapování celého problému

Ale nějaké sledování pohybu cestujících se nahrazuje u Českých drah dalšímu fintami na stát i občany.

Zavádíme místenky,které jsou při objednání v e-shopu zdarma.Má to nějakou logiku? Mohou být různé vagony a různé kategorie vlaků, V takové Číně jsou mnohem dál a je tam několik kategorií i plateb za určitý luxus.

Samozřejmě by bylo ideální zavedení identifikačních průkazů správného provedení a přehled může být dokonalý. Žádné pokladny být nemusí a elektronická peněženka vyřeší mnohé.Stejně to tak časem bude.

Na druhou stranu to proplácení slev zpětně dopravcům je taky nesmysl. Proč by němohla být v dopravě nižší DPH,která by nahrazovala údajné úniky v tržbách ? Teoreticky může být i nulová třeba pro ty studenty a důchodce ,kteří budou mít příslušné identifikační karty a terminály ve vlacích vše pohlídají.A když chceš podnikat v dopravě,tak s tím vším musíš počítat. Ale dnes se složitě vše proplácí a České dráhy jsou pořád v minusu

A u nás hrajeme jen takovou hru na pitomce. Jak to dělají třeba na Slovensku a v celé EU ? Senior pasy tam fungují již minimálně 30 let !

Snad to vše nedělá Státní systém záměrně. Vždyť takoví důchodci jsou ideální spotřebitelé. Z utracené koruny jde zpět státu skoro  polovina zpět. A důchodce by měl mít takovou státní záruku jistoty,že každý měsíc vše utratí. Šetřit z důchodu je ekonomický a sociální nesmysl.

Ono veškeré šetření peněz z příjmu obyvatelstva by se mělo vracet do hospodářského systému. Nějaké úspory na hypotetické penze v budoucnosti jen komplikují systém a nahrávají k bezpracným nerizikovým ziskům pojišťoven všeho druhu.Obchod se strachem je uměle podporován.

Neexistuje nic lepšího a přirozenějšího než průběžně financovaný sociální systém. Kecy o tom,co bude v roce 2060 mohou říkat jen pitomci a ne ekonomové.

Jestliže se zavedou nové algoritmy umělé inteligence,tak bude přece vše fungovat jinak- přirozeněji.

Dnešní pravičáci v zajetí svých pouček,které dávno neplatí, mají socialistický přístup za ďáblovo mámení. Přitom v přírodě je to vidět všude. Stačí pohled na mraveniště,včelstvo nebo stádo kohokoliv. Tam platí nějaké tržní principy,kdy se včela handrkuje o tom, zda přinesla sladší nektar a má proto zásluhy ? Nebo když vůdce stáda přivede soby k lepší pastvě ? A co taková hejna ryb v moři ?

Máme plnou hubu ekologie a nevidime si ani na špičku nosu. Příroda je dokonalá a my ji nezničíme. Vše jsou jen podvody a strašení lidí.

A návody na zrušení slev pro důchodce a studenty jsou stejné nátlakové akce bez použití rozumu.

Vývoj lidské společnosti není ovivněn žádnou politikou .Vše jde dál,jen relativně pomalu.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 14.3.2019 17:24 | karma článku: 13,65 | přečteno: 689x