A co ti naši nevěřící Tomášové ?

Vatikán vyzval k větší regulaci trhů a finančních systémů. Tvrdí, že ekonomické krize ukázaly, že se nemohou řídit samy a potřebují silnou injekci morálky a etiky. Kdy konečně pochopíme,že současný bankovní systém je amorální ?

Prozatím se aktuální informace objevují v " opozičných" mediích,a až po schválení těmi pomazanými si to budete moci přečíst všude,a tak je čas na úvahy. Jde o plán katolické církve k návratu k původním křesťanským hodnotám.

V hlavním dokumentu, který byl napsán dvěma úředníky Svatého stolce, Vatikán uvedl, že mít užitek za účelem zisku a ne pro větší blaho jako nelegitimní. 

Také odsoudil „bezohlednou a amorální kulturu odpadu", kterou v některých zemích vytvořila oligarchie a zároveň zanechala velké množství ochuzených lidí „bez jakýchkoli prostředků útěku z chudoby".

V dokumentu je též ostře zkritizována „ekonomika kanibalismu" některých finančních praktik. 

15stránkový dokument poupisuje kreditní akce, nestandardní hypotéku, vysokofrekvenční obchodování, výměny nesplaceného úvěru, deriváty, stínové bankovní systémy, odliv kapitálu a mezibankovní úvěry jako ilustraci toho, jak jsou náchylné ke zneužití a nezákonnosti.

Samozřejmě nyní nikdo nebude brát Vatikánské názory vážně. Moc se všechno blíží "marxistickému" pojetí a to je dnes velké Tabu. Pravice si hraje na "boha" trhu a má zaslepený výhled do budoucnosti. Což je velká chyba.

Vývoj lidské společnosti nelze zastavit a výkřiky "do tmy" našich expertů jsou odsouzeny k pádu na smetiště dějin.

Zavedení nových algoritmů "umělé inteligence" nám ukáží,kde je logická pravda a společnost musí následně nastavit etická a morální pravidla. Logika může být někdy hrůzostrašná. Viz přísná logika hitlerovského nacionalismu.

Jiná cesta není i když si to mnozí " konzervativci" neumí představit. Tady jsme si vychovali vrstvu nových odborníků,kteří nechápou nic. A nějakou morálkou se netrápí vůbec. Stačí si přečíst řeči o zásluhovosti v důchodovém sociálním systému. Přitom ta zásluhovost může být řešena v soukromém připojištění již dnes. I když i to je etický nesmysl.

Proto to také u nás jde od desíti k pěti. I když ekonomika údajně roste.

Každý podnikatel,který nekrade, má jiné starosti. Prostě vše je na hraně možností a krize je nezvratná. Jen zatím nemohou nastat žádné samočistící efekty,protože si všichni kapříci své rybníčky nevypustí.

Vidíme to velmi názorně za současné vládní krize, Rozumné názory prostě již nejsou vidět a poslanci se bojí říkat pravdu. Jen komunisté čekají, jak to dopadne.

Samozřejmě to musí dopadnout špatně,protože každá vláda domluveného typu je jen dočasná. Mnozí vidí,že ji je možno dát rok fungování nebo maximálně dva. Jako bolševikům v "Pelíškách".

Samozřejmě v tom nejsme sami, Kolotoč výměny funkcí v USA je nezadržitelný a ukazuje světu svoji úroveň. Rusko Trumpa pořád chválí a ví proč. A Putin musel jmenovat navrženou vládu, neb nemá jiné možnosti. Čína trpí vlastní sebechválou a nějaké řešení silou jistě někde zase propukne.

Nevím,co říkají hvězdy,ale asi se na to také nemohou dívat.

A potom bude zase líp !

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 20.5.2018 11:35 | karma článku: 11,27 | přečteno: 445x