A co na to krteček ?

Pan ministr Daniel Hermann má obdivuhodnou schopnost v převlékání kabátů.Jeho minulost před rokem 1989 je dokonale zamlžena, ale vývoj po tomto období je super. Nyní chce ještě odškodnění od úřadu pro zkoumání totalitních režimů.

Tento úřad, který pravděpodobně vymyslelo okolí pana Bendy staršího, je odkládací trafika pro nepohodlné komunistobijce. Sice, pokud vím ,nic zázračného nevykoumali, ale asi dřou jako koně. Je zajímavé,že posledního největšího koně nějak vystrnadili . A to je taky vysvědčení pro pana ministra Hermanna. Ten má tak obrovský záběr svých aktivit, že by mu měl dát prezident taky nějakou medaili, jinak se ho nezbaví.

Samozřejmě člen vlády by měl jako státní úředník ctít názor vlády a současnou mezinárodní politiku ČR. Dalajláma je sympatický a jistě i rozumný člověk a  určitě z něho vyzařuje i něco " vyššího".. Chápal jsem i prezidenta Havla a jeho přátelství. Jenže prezident Havel měl jiné mezinárodní úkoly a ty plnil ve své době velmi dobře. Jen neměl povoleno kamarádství s hochy z Ruska.

ČAS VŠE VYŘEŠIL A JE JIŽ JINÁ DOBA.

Pan ministr Hermann by si již měl balit kufry a odejít v tichosti zase do jiného postu. Nejlépe hodně daleko od Česka.Tady již svoji komedii v něčím zájmu sehrál a trošku to přehnal. Jestli to rychle neudělá, přijde o to teplé místečko a bude muset jít s prosbou jinam. Funkci v Bruselu nebo v USA jistě dostane a bude i přednášet o infiltraci ruských agentů do Evropy a USA. On ví nejlépe jak se infiltrovat. Je v tom mistr i ministr..

O jeho schopnostewch mezi řádky píše Wikipedie :

Narodil se v roce 1963 v Českých Budějovicích, jeho matka byla sestřenicí Hany Bradyové.[2] Je přímým potomkem Františka Dobrovského, bratra Josefa Dobrovského.[3] Vystudoval gymnázium, poté nastoupil na pedagogickou fakultu, kterou však po jednom roce opustil. V roce 1984 začal studovat teologickou fakultu v Litoměřicích, v roce 1989 byl vysvěcen na kněze. Po necelém roce v duchovní službě se na jaře 1990 stal sekretářem Miloslava Vlka.[4]

V letech 1996–2005 byl mluvčím České biskupské konference. Mezi lety 2005–2007 pracoval na Lince pomoci v krizi při Policejním prezidiu České republiky. V roce 2007 požádal o laicizaci. V civilní sféře pracoval pro ministerstvo vnitra a na ministerstvu kultury a jako vedoucí kanceláře Jana Švejnara. Dne 12. srpna 2010 byl zvolen ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů z deseti kandidátů. [5] Ve středu 10. dubna 2013 byl Radou ÚSTR odvolán.[6][7] Podle jeho nástupkyně Pavly Foglové Herman ÚSTR zadlužil a těsně před svým odvoláním v lednu vyplatil vysoké odměny za celý rok dopředu a zvýšil platy vybraným zaměstnancům. Podle Hermana však odměny byly plánované a finanční problémy vznikly vlivem neodpovědné personální politiky Pavly Foglové.[8]

Dne 2. května 2014 rozhodl Obvodní soud pro Prahu 3, že Hermanovo odvolání je neplatné. Městský soud v Praze však toto rozhodnutí dne 21. ledna 2015 zrušil a vrátil zpět Obvodnímu soudu pro Prahu 3.

A ještě politický komentář zde :

http://literarky.cz/politika/domaci/22123--tah-konm-povahopis-daniela-hermana

 

až prozře - jistě bude líp !

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | středa 26.10.2016 8:26 | karma článku: 32,13 | přečteno: 1054x