Zlá Vendula Svobodová i Matka Tereza v jednom

Od smrti Karla Svobody uplynul nějaký čas. Za jeho života byla Vendula Svobodová ženou, které si snad každý vážil pro její dobrotu, laskavost a obětavost nejen dětem. Co se nyní děje kolem její osoby se pokusím rozebrat z několika úhlů pohledu. Ne však jako novinář, který hledá senzace, nebo zarytý fanoušek nepřipouštějící byť nepatrné zrnko skvrny na jejím jménu. Budu dnes nezávislou pozorovatelkou.

Stala se motorem pro ty, kterým zemřelo dítě a chtěli se podělit s osudem svým veřejnosti a tím pomoci dalším v jejich nevědomosti. Ukázala, že dokáže se svým manželem bojovat se ztrátou, která ji potkala a založila nadaci. Pomáhala všem, kterým pomoci mohla, na co jí síly a čas stačily. I když se veřejně vědělo o tom, že manželství prochází krizemi zarytě mlčela a nevyjadřovala se příliš k milostným avantýrám svého muže. Samozřejmě se vědělo o tom, že Karel Svoboda má syna Petra, ale nějak jsem nezpozorovala onu nenávist před jeho úmrtím, která mezi ním a Vendulou propukla velmi krátce po smrti Karla Svobody.

Janis Sidovský i Pavel Vítek byli v tu chvíli, kdy došlo k tragédii s Vendulou a byli to právě oni, kdo ji celou dobu drželi nad dnem, do kterého zejména díky výrokům tzv. přátel mohla zapadnout hodně hluboko. Dostal se mi však do rukou článek časopisu Rytmus života, kde se píše, že Janis Sidovský jako jeden z posledních opustil Vendulu Svobodovou, jelikož již nemůže snášet tlak médií a Vendulinu nezkrotnou povahu. Vzhledem k tomu, že to je jeden z jejich nebližších přátel, považuji celý výrok za naprostý nesmysl. Ne proto, že by snad nemohl být pravdivý, pouze se domýšlím, že typ časopisu jako je tento již mnohokrát ukázal svou neserióznost tím, že psal v titulcích nepravdy, polopravdy a domněnky a v článku se čtenář vlastně nic nedozvěděl.

Stejné je to s nařčením Venduly Svobodové jako zlatokopky, která prahla celou dobu jen po Karlově majetku. Výsledkem jsou pouze dluhy, které ji šťastnou rozhodně neudělají. Nyní se tedy ptám těch, kteří uvedli o p. Svobodové, že touží po majetku, po čem touží nyní?

Když si totiž dáme dohromady veškeré souvislosti je namístě se ptát, kam se poděly oné osoby, které bez důkazů odsoudily dle mého nevinného člověka k mediálnímu kolotoči?

Kde jsou nyní odpůrci Venduly Svobodové, aby mohli hlásat další polopravdy, kde prozatím žádná nebyla prokázána a Vendula skutečně vyšla dle mého z tvrdého boje a po právu zaslouženého jako vítěz.

Autor: Eva Bednářová | sobota 12.1.2008 0:30 | karma článku: 18,52 | přečteno: 2041x