Zákaz automobilů na silnicích, protože na kuřáky jsme nevyzráli

Pořád dokola a dokolečka se mluví o kuřácích, jak nám znepříjemňují život, protože následkem jejich kouření to dýcháme i my ostatní a pak následkem toho někteří z nás umřou. Jenže s kuřáky ne a ne pohnout, neboť jak ve sněmovně tak i v parlamentu je kuřáků spousta a těžko říci, jestli tento zákon projde. Ale když už jsme u té velkohubé propagace zdravého životního stylu což takhle zakázat automobily?

Litr benzínu stojí cca 31,- Kč. Za jeden litr ujedete kousek od domu. Krabička cigaret stojí cca 60,-Kč. Vydrží kuřákovy zhruba na jeden den.

O čem to vlastně mluvím?

Možná právě o tom, že poslanci, senátoři, starostové, úředníci i běžní občané přece moc dobře vědí, že je lepší moralizovat nad kouřením, než smradu a nebezpečí z automobilových výfuků. Že nám to škodí? No a. Vždyť přece více se vybere na daních z benzínu, než z kouření. Tak budeme ještě chvíli dělat humbuk. Tytyty nad tím, jak je kouření škodlivé. To jen proto, aby se zase chvíli mluvilo o tak zábavném tématu jako je kouření.

Jak to vlastně všechno dopadne?

Zákon o kouření neprojde, protože daně vybrané z cigaret se přece hodí a zakázat jezdit autem? Nebo jízdy alespoň nějak omezit? To už přece vůbec nepřipadá v úvahu. Poslance bychom potkávali v metru a v MHD. A oni by to zřejmě tu srážku s realismem neustáli. Následně by se muselo zlevnit MHD, protože poslanci jsou skupinkou chudých, věčně unavených a přepracovaných lidí.

Takže zase nic:-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Bednářová | čtvrtek 17.1.2008 18:55 | karma článku: 11,65 | přečteno: 832x