TV NOVA ukázala pravdu a musí ji hájit

Před dvěma dny TV NOVA odvysílala reportáž chlapce, který ubil svého psa. I přesto, že byli diváci předem upozorněni na drastické záběry, NOVA musí svůj čin obhájit před radou pro rozhlasové a televizní vysílání.

Jak je možné, že jiné záběry je možné vysílat bez omezení, aniž by se kdokoli musel zpovídat ze svých činů, avšak ve chvíli, kdy dochází k naprosto brutálnímu a nepochopitelnému útoku člověka na zvíře napadá mě snad jen to, že se celá věc snaží zamést pod koberec.

Již zmiňovaný mladý pachatel si dokonce svůj útok nahrál, takže záběry byly zcela autentické a snad i o to horší. Ono se přece jenom velice špatně sleduje počínání, při kterém dochází k týrání dítěte, zvířete či jiné bezbranné bytosti. Oči však zavírat nemůžeme a je třeba možná konečně jednat. Je snad i potřeba, aby jisté záběry viděly i děti. Proč? Pokud uvidíme, že v nich tyto záběry vyvolávají naprosto zhnusený dojem je to známkou čisté lidskosti a snadněji si s nimi můžete promluvit o tom, že to není správné a takové věci se zkrátka nedělají.

Zaznamenáte-li však pocit, který to v nich vyvolá opačný, bijte na poplach. Jednoznačně však mohu říci, že takových reportáží by mělo být více, aby lidé konečně začali bojovat za práva těch, kteří za ně sami bojovat nemohou. A konečně by mohl přijít na svět zákon, který zavírá tyhle zrůdy do vězení a pes přestal být pouze doplňkem do bytu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Bednářová | pátek 9.11.2007 6:18 | karma článku: 43,55 | přečteno: 14612x